Partyreport: Massive @ Martiniplaza

Partyscene Redactie | 29 november 2001
headlines

Het was voor mij de eerste Massive, dus ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Laat staan
dat ik deze kon vergelijken met de voorgaande vier. Dus ik heb deze party goed geobserveerd en goed
geluisterd naar wat andere mij vertelden.

Over het algemeen zijn de Martinihallen goed te bereiken, tel daar mijn topografische kennis van de stad
Groningen bij op en dan kom je snel tot de conclusie dat we de plaats van bestemming binnen no time hadden gevonden. We waren vrij laat, maar het viel ons op dat er nog ruimte genoeg was om te parkeren.
En dat voor het luttele bedrag van f 7.50,-. We liepen richting de Martinihallen en onderweg moesten we nog even door een modderpoel. Afijn, we waren lekker gehumeurd dus een paar zwarte schoenen mocht de pret niet drukken.

Eenmaal binnen konden we goed doorlopen. We hoefden niet in de rij te staan en alles verliep gladjes. Beetje rare vraag van de beveiligingsman die ons fouilleerde; Heb je drugs bij je ?
Tja, en op zo'n vraag kun je zelf het antwoord al wel raden natuurlijk. We besloten maar eens wat consumptiebonnen te halen (5 voor fl. 20,-), en naar Jean te gaan kijken.
Jean was lekker bezig, en beukte er aardig op los. Harde platen maakten het publiek goed los en iedereen stond dan ook te springen en lekker te dansen. Ik kwam al snel tot de conclusie dat deze set meerdere malen beter was dan zijn set tijdens Sensation in de Amsterdam Arena. Ondertussen klapte Jean er nog even overheen met lekkere andere platen. Na het draaien van deze geweldige set verdiende Jean dan ook een groot applaus van publiek.

We besloten om maar eens een rondje te gaan lopen, en kwamen in de Technohal. Precies op het goede moment want Michel de Heij stond net te draaien. Het publiek werd in extase gebracht bij het horen van Green Velvets hit “La La Land”. Leuk om te weten is dat Michel de Heij onlangs een nieuwe 12" samen met Secret Cinema heeft geproduceerd. De titel van deze track is Music is my machine. De plaat komt uit op het label van Michels EC Records en ligt in de winkel rond januari 2002.

Na heerlijk een tijd gedanst te hebben besloten we maar eens naar de Club hal te gaan. Nou ja...hal ? Noem het maar een soort van uitvergrote kamer. Heel lang zijn we hier niet geweest. Wat me opviel was dat het wel leuk gedecoreerd was. Met van die grote ballen aan de muur, en aan weerszijden van de dj stonden 2 van die grote pilaren met water, waar ook weer bubbels in te zien waren. Heel leuk allemaal, maar niet voor mij. Later op de avond zijn we er nog een keer heengegaan maar toen leek het net een schaatsbaan en dacht even dat ik in het Thialf stadion was beland en samen met Rintje Ritsma de 1500 meter moest schaatsen. Glibberen en glijden dus.

Weer aangekomen in de main zag ik onze 100% Isis staan. Mevrouw Isis beukte er ook aardig voor de volle 100% op los. Diepe progressive met hier en daar een beetje Trance kwamen ons ten gehore. Even hoorde ik de-altijd-leuk-om-te-horen-laat Tiësto met Kosheen, maar voluit draaien deed ze niet. Klein beetje jammer, want ik weet zeker dat ze de Martinihallen dan helemaal op zijn kop had gezet. Tussen 04.00 en 04.30 was het Marco V. die het overnam van 100% Isis. Marco begon zijn set met zijn eigen meesterwerkje "Simulated". De plaat was nog geen 12 seconden oud of Marco mocht zijn eerste gejuich en applaus dan ook in ontvangst nemen. Marco draaide het eerste uur lekker door. Daarna begon hij naar mijn mening te hard te draaien waar je alleen maar op kan springen. Maar ja, niet iedereen houd van dezelfde soort muziekstijl. Op Sensation was hij beter.

De zalen zagen er helemaal top uit. In de main was een groot podium van een meter of twee hoog waar iedereen zijn danskunsten kon vertonen. Decoratie had wat weg van een futuristische stad. Het geluid was hard en zuiver aan één zijde van de hal, daar waar de dj stond. De lasers waren dit keer geweldig. Een paar dikke stralen richtte zich op meerdere discobollen die rond de dj's hingen. En dat zorgde natuurlijk voor een mooi effect waarmee van één straal wel honderden kleinere stralen werden gemaakt.

In de Technohal was het wat betreft de aankleding ook goed te doen. Boven de dj's hingen aan weerszijden twee mega projectieschermen van 11x4 meter groot. Verder viel mij op dat er een soort van machine aan het plafond hing. Alles bewoog en draaide om elkaar heen. Gecombineerd met een blacklight was dat dus een mooi gezicht. Wie niet even bij dit ding stil heeft blijven staan heeft niet echt oog voor detail.

Ik heb Miss Djax en Pronti & Kalmani moeten missen. Maar ik heb gehoord dat Pronti en Kalmani (Onder andere producenten van Alice Deejay en de Vengaboys) een van de uitschieters waren. Massive was top.De belofte die ik voor mijzelf heb gemaakt is dat ik bij het eerstvolgende grote feest van begin tot eind blijf.

Tekst: Kevin Prak

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws