Preview: Francois Kervorkian @ Calypso

Partyscene Redactie | 26 november 2001
headlines



Francois Kervorkian is geboren en opgegroeid in Frankrijk maar in 1975 vertrok hij naar New York om daar een carrière na te streven als drummer. Maar in NewYork aangekomen werd zijn drummerambities omgezet naar DJ-ing en remixing voor het label Prelude.


Daarnaast draaide hij ook in de grotere clubs van New York zoals Studio 54, The Loft, Zanzibar en Paradise Garage. Remixing deed hij meer en meer totdat het te druk en teveel voor hem werd en in 1983 besloot hij te stoppen met zijn werk als DJ en ging zich focussen op remixing. In de jaren 80 was Francois K. een veelgevraagde en beroemde remixer en producer aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

In 1987 stopte hij met zijn werk voor het label Prelude en startte Axis Productions dat al snel een enorme bekendheid verwierf en samen werkte met mensen als Diana Ross, Mick Jagger, Madonna,Tod Terry, Mariah Carey etc. Ook begon Francois K. weer met zijn carrière als DJ en draaide in de bekendste discotheken van de globe zoals Twilo in NewYork, Ministry of Sound en The End in Londen, Club Yellow in Tokio, de Italiaanse Cocorico. Francois K. is elke zondag resident DJ in de NewYorkse Club Body&Soul waar hij samen met DJ’s Danny Krivit en Joaquin "Joe" Claussell een soulvolle mix van alles tussen Jazzy House tot en met Drum’n’bass draait.

Op 1 december 2001 zal deze top DJ NewYork verruilen om een avondje te draaien naast Ronald Molendijk in Calypso op "I think you are Funny" Deuren zijn geopend van 22:00uur tot 00:00uur en de kaarten kosten fl. 35,- ex. fee. Kijk in "WINNEN" vor kaarten

(toegevoegd:26-11-2001/16:06)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws