Partyreport: ON @ Off_Corso met o.a. Jeff Mills, Joachim en Seutek

Partyscene Redactie | 21 november 2001
headlines

Dit keer was hij te gast in de nog redelijk nieuwe club/lounge Off_Corso in Rotterdam in het kader van de thema-avond ‘On’, een samenwerking tussen de partyorganisaties Sound Architecture en Silly Symphonies. De entree verliep zonder problemen. Eenmaal in de voorzaal aangekomen, die ingericht is als lounge valt het op hoe verzorgd alles eruit ziet.

Er heerst een relaxte sfeer waardoor je je direct thuisvoelt en ondanks drukte is er altijd wel een plekje te vinden om even tot rust te komen. De grote zaal heeft een enorme bar aan de achterzijde en wordt bezet door veel personeel, waardoor het halen van een drankje niet meer dan 5 minuten hoeft te kosten. De lichtinstallatie is relaxed en aangenaam van sfeer wat een rustig beeld van de zaal geeft. Veel leuke visuele effecten zoals een stroboscoop achter een groot venster bovenin de zaal en een vette laser maken het geheel mooi af. De geluidsinstallatie is erg krachtig en haarscherp afgesteld, maar stond soms echt onverdraaglijk hard. Off_Corso werd vanavond bezocht door een divers en vriendelijk publiek wat een gezellige avond garandeerde.

Dj Seutek begon de avond met een set met een grote diversiteit aan stijlen, maar klonk hier en daar ietwat rommelig door net iets te vaak de vaart eruit te halen met een electroplaat. Joachim was goed bezig en warmde de zaal lekker op met veel percussie en ook wat technohits die hij in een mooi opgebouwde set voorbij liet komen.
Het werd ondertussen steeds drukker, wat af en toe wat opstoppingen bij de toiletten gaf, maar dit was eigenlijk niet echt hinderlijk. Belangrijker was dat het in de grote zaal ondraaglijk warm werd, wat het dansen op de toch al schuin afopende(!) dansvloer niet echt meer mogelijk maakte. Desondanks was het publiek goed in de stemming toen ‘the Wizard’ eindelijk om een uur of 3 losbarstte met ‘Strings of Live’.

Ja... Het was weer eens een ongelooflijk strakke set, die veel hypnotiserende, minimalistische stukken bevatte. Toch hebben zijn sets daarnaast altijd wel iets swingends, een soort oerritmes die je lekker meeslepen. Ongekend is zijn snelle manier van mixen, waar hij heel volle en duistere klanken weet over te pakken met lichtere, vrolijke, makkelijk in het gehoor liggende dingen. Toch was het geheel vaak te lang te veel van hetzelfde en miste iets aan melodie. Het publiek ging erg goed met hem mee en bleef tot in de late uurtjes dansen.

(toegevoegd:21-11-2001/12:10)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws