Carl Cox weer terug in Den Haag!

Partyscene Redactie | 16 november 2001
headlines



In het laatste kwartaal hebben deejays van absoluut wereldformaat zoals Mauro Picotto en Paul van Dyk in de Haagse vestiging van Dance Theatre opgetreden. De decembermaand moet de perfecte afsluiter worden van 2001. Op zaterdag 8 december zal de jarenlange nummer 1 van de internationale deejaywereld, de Engelsman Carl Cox, voor de tweede maal zijn opwachting maken in Dance Theatre in Den Haag.

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat Carl Cox in Dance Theatre optrad. Voor een club is het zeer bijzonder, zo niet onmogelijk, om een deejay als Carl Cox in huis te hebben. Artiesten van zijn kaliber zijn in Nederland (bijna) alleen te bewonderen op de grote dance festivals zoals Dance Valley en Impulz.

Carl Cox werkt momenteel aan zijn derde album en werkt daarvoor samen met mensen als Josh Wink, Neneh Cherry, Erick Morillo, Fatboy Slim en Danny Tenaglia. Het derde album moet volgens Cox het eerste échte album worden. De eerdere twee alhoewel de verkoopcijfers anders doen vermoeden - voldeden niet echt aan de verwachtingen van Cox zelf. Op de avond van 8 december zullen ongetwijfeld nummers van zijn nieuwe album de revue passeren.

Dance Theatre heeft voor zaterdag 8 december naast Carl Cox voor een bijzondere line-up gezorgd; Steve Rachmad, Michel de Hey, Johan Cyber en Chab & Nukem.
Steve Rachmad een Amerikaanse Nederlander was verantwoordelijk voor een van de eerste houseplaten (Continuous Cool) die werd opgepikt door de Amerikaanse platenmaatschappij Strictly Rhythm. Daarmee vestigde hij de aandacht van de grotere Amerikaanse platenmaatschappijen op de Nederlandse housescene.
Michel de Hey heeft al meerdere keren opgetreden in de «O» Dance Theatres. Zijn stevige techno stijl zal perfect passen bij die van Carl Cox.
Voor Johan Cyber (Cyber Records) is 8 december éxtra speciaal. Niet alleen is Carl Cox een hechte vriend, het is tevens vlak voor zijn eigen verjaardag waardoor de avond toch een extra tintje krijgt.
Voor Chab & Nukem wordt dit het eerste optreden in Dance Theatre. De uit Zwitserland afkomstige Chab & Nukem zijn in Engeland mateloos populair. Naast het DJ-en houden ze zich voornamelijk bezig met het produceren en remixen van platen voor Cyber Records. Ze zijn onder meer te bewonderen op het nieuwe album van Deep Dish en zijn zelf verantwoordelijk voor platen als Shaïta Dayna en Forward .

Bezoekers doen er verstandig aan kaarten in de voorverkoop te kopen aangezien verkoop aan de deur op de avond minimaal zal zijn. Voor de voorverkoopadressen kan men terecht op de internetsite van «O» Dance Theatre www.eau.nl. De deuren van Dance Theatre Den Haag gaan om 22.00 uur open en zullen pas in de ochtend van zondag 9 december dicht gaan.

(toegevoegd:16-11-2001/10:59)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws