Partyreport: XCess @ The Powerzone

Partyscene Redactie | 15 november 2001
headlines

Techno en The Powerzone, een misschien niet al te voor de hand liggende combinatie. Waar het bij technofeesten toch vooral om de muziek en de sfeer gaat, richt de hagelwitte club zich doorgaans meer op een publiek dat van luxe houdt en uiterlijk vertoon. De animo voor het feest was er echter niet minder om. Vaste bezoekers en techno diehards stonden gebroederlijk naast elkaar in de rij bij de ingang en bij de garderobe, waar de jassen tergend traag weggehangen werden. Een half uur wachten bleek eerder regel dan uitzondering.

Eenmaal in de zaal was de bezoeker snel gewend aan het steriele interieur, dat met behulp van lasers en VJ collectief Prime Meridian wat meer in technosferen werd ondergedompeld. Estroe zette een wat langere set neer dan aanvankelijk de bedoeling was, omdat een groot deel van het publiek door de drukte wat later binnen kwam. Op internet gingen er geruchten dat Green Velvet niet live zou optreden, maar dat bleek gelukkig onzin. De live-show stond voor een deel in het teken van zijn onlangs verschenen album ‘Whatever’, dat sterk geïnspireerd werd door de jaren ’80. Naast het immens populaire ‘La La Land’, kwamen ook wat oude hits van de excentrieke Amerikaan voorbij.

Daarna was het tijd voor Dave Clarke, die zijn set op sterke wijze begon. De immer nors kijkende Engelsman kon de aandacht van de bezoekers echter niet de volle twee uur vasthouden, omdat hij vooral bekende en oudere platen draaide. Het publiek was niet echt onder de indruk, ondanks de uitstekende dj-skills. Pas toen DJ Rush de draaitafels overnam, kwam de zaal tot leven. Met een grote grijns op z’n gezicht opende de Amerikaan meteen met de rauwe Chicago sound. Het eerste half uur draaide hij zeer aanstekelijk en de vette en stevige platen werden met gejuich onthaald. Voor Rush het startsein om er nog een schepje bovenop te doen, maar dat was niet aan iedereen besteed. Veel partygangers hadden zich inmiddels verzameld bij de garderobe, waar wederom een flinke rij aan het ontstaan was. Toch wel een flink minpuntje, maar buiten dat is een technofeest in de Powerzone zeker voor herhaling vatbaar.

Tekst: ANOP

(toegevoegd: 15-11-2001/10:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws