I Love Techno @ Expo hallen in Gent

Partyscene Redactie | 14 november 2001
headlines

De organisatie van I Love Techno had duidelijk niet gerekend op zo’n enorme toeloop van mensen die per auto kwamen. Wat wil je als een flink aantal van alle kaarten aan Nederlanders waren verkocht. Een uur in de file voordat je de auto kwijt kon zat er minimaal wel in, als je tenminste je auto nog ergens kwijt kon. Als je pech had kon je er ook nog een half uur lopen bij optellen. Maar goed, na wat gedrang bij de ingang en nog een rij bij de jassen, mocht je van geluk spreken als je binnen 2 uur van je eerste drankje kon gaan genieten.
Dan natuurlijk de vraag, was het dit allemaal wel waard?

Er waren 5 grote hallen die het strijdtoneel vormden van het techno geweld en 1 centrale hal waar gechilled, gegeten en gedronken kon worden. Doordat de hallen met kleuren gemarkeerd waren, was het ondanks de omvang van het gebouw een zeer overzichtelijk geheel en hoefde je niet uren te zoeken naar je favoriete dj.
Het uiterst enthousiaste publiek was in vergelijking met vorig jaar veel meer uitgedost en opvallender gekleed. De sfeer was uitbundig en zeer eensgestemd.

Mijn I Love Techno muziek introductie begon gelijk goed. De zware, funky techno beats van Carl Cox zetten voor mij gelijk de toon van de avond. De zichtbaar in zijn element zijnde swingende beer wist het publiek 3 uur lang in beweging te houden, en dat met een air van “you’re mine”. Een afwisselende set waarbij de opbouwende hoogtepunten waarin Carl Cox zo bedreven is elkaar in hoog tempo opvolgden.
Voor het eerst was er een progressive line up geprogrammeerd bij I love Techno. De Nederlandse Lucien Foort opende rustig en had alles weg van progressive, maar na 3 nummers knalde deze er ook stevig op los zodat er een techno kruisbestuiving ontstond.
De andere held van eigen bodem, Michel de Hey trok opvallend veel eigen publiek. Dit werd gestaafd door Lucien Foort die zich bij de set van Michel al in Rotterdam waande omdat hij zoveel bekenden tegen was gekomen. De Nederlandse Nighttown resident zette een behoorlijk stevige techhouse set neer, volledig in de lijn van het publiek. De handjes gingen dan ook veelvuldig de lucht in. Ook zijn eigen producties waaronder Transmitter, oogsten veel succes bij het publiek.
Techno pionier Sven Väth trok ook een zeer volle zaal. Opbouwend en snoeihard met een vleugje experimenteel: I Love Techno resident Sven ten voeten uit. Zonder hem is I Love Techno niet compleet.
Samenvattend kan gezegd worden dat de muziek en partypeople top waren, maar de organisatie kan nog wel wat tips gebruiken. Op de vraag of het vele wachten de moeite waard is geweest kan ik alleen maar bevestigend antwoorden.

Nu is het wachten op de Nederlandse versie van I Love Techno…

Tekst: Geoffrey

(toegevoegd:14-11-2001/10:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws