Chemistry on Saturday met Remy & Dimitri.

Partyscene Redactie | 13 november 2001
headlines

Zo rond de klok van een stond er, zoals vanouds, een lange rij wachtende mensen voor de deur van Escape, in de hoop door het strikte deurbeleid heen te komen en een weg te banen naar het gevoel dat Chemistry heet.

Deze zaterdag was er niet zo’n strikt deurbeleid, te zien aan de hoeveelheid dagtoeristen. Toch veel leuke mensen en een gezellige drukte, niet te vol, en zeker geen lege happen in de zaal.

De verbouwing die in April dit jaar is voltrokken, heeft de Escape een meer volwassen uiterlijk gegeven. Maar wat vooral een voordeel van de verbouwing is geweest, is dat er beter licht is gekomen en de kwaliteit van het geluid verbeterd is. Hierdoor komt de muziek beter over op het publiek, wat naast de sfeer voor Chemistry eigenlijk het belangrijkst is. Een nadeel voor velen na de verbouwing is dat de ballustrades aan weerszijden verwijderd zijn. De bezoekers kunnen de dansvloer niet meer van boven in de gaten houden.

Persoonlijk vond ik Remy nogal ingehouden en monotoon draaien, het probleem dat ik zie dat je twee grootheden eigenlijk niet kunt boeken in zo’n kort tijdsbestek, want hoe je het ook went of keert, ze komen allebei het beste tot hun recht wanneer ze afsluiten. De sfeer was goed en mensen bleven, dus dat wil verder niet zeggen dat Remy minder was, maar zoals ik hierboven al vermeldt, hield hij zich in. Dimitri nam het vanaf half drie over en ging meteen de diepte in, zoals Dimitri dat alleen kan doen. Dimitri neemt je mee naar een andere wereld, dat is voor mij persoonlijk, het publiek reageerde goed op Dimitri. Maar als ik eerlijk ben, heb ik hem beter horen draaien, de set had wat pieken en dalen, maar echt los zijn we niet gegaan met z’n allen. Dat vond ik jammer, maar ondanks dat feit denk ik dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Vooral omdat de uitloop erg minimaal was, wat dus inhoudt dat mensen bleven tot het einde, dus het was een goede avond.

Aan decoratie is niet veel gedaan, maar dat is ook niet verwonderlijk het kan nou eenmaal niet elke week BOOMING zijn, als je nagaat dat Chemistry al meer dan zes jaar, elke zaterdag feesten houdt in de Escape. Toch blijven mensen komen en zijn al zes keer tot Beste club night gekozen. En dat, omdat het gaat over een bepaald gevoel een interactie met de mensen en de muziek, de mensen achter Chemistry die dit gevoel naar buiten brengen zijn de uiteindelijk de mensen die deze avond tot een succes hebben gebracht, dat is de kracht van Chemistry. Hardwerkende mensen die elke avond, ook na zes jaar met alle middelen proberen kwaliteit af te leveren. Met succes!

Quote Chemistry: “You’ll never dance alone!” want zat. 17 november doet Chemistry als altijd mee met het Amsterdam Dance Event. Dj’s: Marcello, Sneak (Usa), Michel de Hey, Mark Farina (Usa) & MC Nova. Voor de mensen die niet weten wat Chemistry is, is dit de nacht bij uitstek om het jezelf over te geven en een totale overdose aan goede muziek, mensen & het gevoel Chemistry te krijgen. Voor meer info: www.chemistry.nl

Ik moet zeggen, ik denk dat mijn missie voltooid is…..

Carlos Valdes

(toegevoegd:13-11-2001/11:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws