De Stelling op Woensdag

Partyscene Redactie | 11 juli 2001
headlines



Het is deze week de 'Week van het Oor'. Afgelopen zaterdag werd deze week officieel geopend. Dat extra aandacht voor het oor zinnig is blijkt wel uit het feit dat bijna tweederde van de jongeren die regelmatig clubs bezoeken, een gehoorbeschadiging heeft opgelopen. Dit blijkt uit een brits onderzoek en de verwachting is dat de situatie in Nederland even zorgwekkend is.
Het is een moeilijk punt. In de reports van feesten die regelmatig op deze site verschijnen kun je soms teruglezen dat de schrijver het luide volume juist prijst. Dat deze de pijngrens van 80 dB(A) overschrijdt en daarmee onomstotelijk schade toebrengt aan het gehoor, wordt niet vermeld. En het vervelende is natuurlijk dat lawaaidoofheid niet te genezen valt.
Maar waar werkgevers verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de oren van hun werknemers, is er helemaal niets geregeld voor de die-hard partyganger. Die staat onder invloed van het en of ander vlak voor een box z’n oren te verknallen. Dit inspireerde ons tot de volgende stelling:

“ER MOET EEN WETTELIJK MAXIMUM GESTELD WORDEN AAN HET VOLUME DAT TEN GEHORE WORDT GEBRACHT IN CLUBS OF FEESTEN”

Reacties in het forum.

(toegevoegd:07-11-2001/11:56)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws