Partyreport: Traffic @ Melkweg

Partyscene Redactie | 11 mei 2001
headlines

Omdat ook partyreporters niet altijd weten hoe iedere dj eruit ziet, vroeg ik bij binnenkomst aan iemand die eruit zag alsof hij er verstand van had, wie er aan het draaien was. De sympathieke Vlaming had geen flauw idee. Hij bleek in Gent te wonen - grappig dat wanneer je het volgende weekend het megatechnofeest I Love Techno voor de deur hebt, toch helemaal naar Amsterdam afreist voor een avondje. De volgende persoon bleek ongeveer te weten welke dj zich uit stond te sloven. “Euh… Bart Smit ofzo?” Ah, Bart Skils dus. Hij draaide niet erg gevarieerd maar hield vast aan een ontzettend lekker doorstomende groove.

De sfeer was goed, ondanks het feit dat de mannen zwaar oververtegenwoordigd waren. Wat is dat toch met vrouwen en techno? Vinden ze de (aan)kleding belangrijker dan de muziek? Want, toegegeven, technofeesten zijn niet erg glamorous en ook vanavond was er aan decoratie weinig gedaan. Naast de dj twee schermen met niet erg spannende visuals, dat was het wel. Maar dat maakt de muziek er niet minder op. Wie al het technogeweld even beu was, kon trouwens even bijkomen in het café. Niet dat daar soft gedraaid werd, maar de volumeknop stond een stuk lager.

Terug naar de zaal, waar Cristian Varela ondertussen achter de tafels stond. Het werd een wat droge set met weinig hoogtepunten. Het mag dan een Spanjaard zijn, erg gepeperd was het allemaal niet. Surgeon pakte het vervolgens anders aan. Hij draaide afwisselend en werkte naar hoogtepunten toe die compleet anders uitpakten dan je verwachtte. Erg spannend allemaal. En inderdaad best lekker als voorproefje van I Love Techno.

(toegevoegd:05-11-2001/13:40)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws