Future invites M@W @ Nighttown

Partyscene Redactie | 30 oktober 2001
headlines

Deze vrijdagavond begon met Benny Rodrigues. Jammer dat het net even iets te lang duurde bij de garderobe (kon ze ook niets aan doen, ze stond in d’r eentje!), want de goed dansbare set van Benny was al in volle gang in de Main Hall en dat wilden we niet missen!

Rond 1 uur was de Main Hall al goed gevuld met een enthousiast publiek dat zeker in de partymood was. Alleen de aankleding van de zaal was wat sober, er stonden enkele grote planten (die in je nek kriebelen als je er te dichtbij danst) en een groot bord waar Nighttown op staat. Vj schermen ontbraken, geen afleidingen dus en volle aandacht voor de dj die aan het draaien was.

Benny draaide goed, kreeg het publiek zeker mee, en was zelf ook tevreden over zijn set en de sfeer die er heerste: gemoedelijk en partyminded. Hij draaide vrij stevig en gezellig zodat het moeilijk was stil te blijven staan.

Na dit zeer goede begin was het de beurt aan Quazar, die een liveset draaide gewapend met een elektronisch drumstel. De ‘verrassing’ die Quazar in petto had, waren de danseressen (dressed like ’90) die na de intro het podium betraden. Wat even zorgde voor wat bedenkelijke gezichten (in ieder geval die van mij)... de ene blonde danseres stuiterde hyperactief heen en weer op de technosounds van Quazar en de andere blondine probeerde sensueel het publiek te verleiden... of deze act nou echt een bijdrage leverde...

Tijd dus om een kijkje te nemen in de Basement die inmiddels open was gegaan. Wij waren niet de enigen die dat idee hadden, want het was er al erg druk en gezellig. Michel de Heij draaide een goede set (zoals we gewend zijn) met ook veel bekende platen, waarvoor het publiek enthousiast de handjes omhoog deed. Het was opvallend druk, bijna vol te noemen. Michel was het daarmee eens en vond het ook een gezellige en geslaagde avond ondanks dat Awakenings op diezelfde avond plaatsvond in Now & Wow.

In de grote zaal was het nu de beurt aan Gaetano Parisio om het publiek te vermaken. Er werd erg hard, letterlijk en figuurlijk, gedraaid. De stevige technobeats zorgden ervoor dat het publiek al stuiterend de dansvloer vulde.
Opvallend aan deze avond was dan ook dat het publiek erg mannelijk was, er waren weinig vrouwen (wat ook wel typerend is voor een techno avond). Menig mannelijke bezoeker op versiertoer heb ik hierover horen ‘klagen’. De partyoutfits bleven in de kast hangen (voor zover het technopubliek deze heeft) en de uitstraling van het publiek was techno en ‘casual Friday’.

Ondertussen was de liveset van Secret Cinema (my favourite!) al begonnen in de Basement, wat natuurlijk niet zomaar voorbij kan worden laten gegaan. Jeroen Verheij draaide een lekkere liveset die het publiek goed waardeerde. De sfeer was vertrouwd en gezellig, zoals gewend is op de Future avonden.

Kortom, een goede avond om het weekend ingeblazen te worden. Met een piep in de oren verlieten wij deze geslaagde avond in Rotterdam.

Tekst: Trish

(toegevoegd:30-10-2001/10:52)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws