Partyreport: God Damn Funky @ Escape

Partyscene Redactie | 25 oktober 2001
headlines



Niet op zaterdag de twintigste maar op vrijdag de negentiende. Niet in Paradiso, maar in Escape Venue vond God Damn Funky´s ‘Groove is in the Heart’ plaats.

De geschiedenis van God Damn Funky is nog jong. Tijdens de Heineken FFWD maakten we op de expo-boot voor het eerst kennis met dit nieuwe concept. Nog geen zes dagen na de première in Rotterdam deed God Damn Funky op 17 augustus jl. Paradiso aan. Het werd een editie die gekenmerkt werd door een uitbundige sfeer. Met geprikkelde zintuigen keken we uit naar 19 oktober, God Damn Funky in Escape.

Paradiso lag nog vers in het geheugen. Zou de organisatie dat succes van toen kunnen evenaren?
Bij binnenkomst liep je tegen originele decoratiestukken aan. Een badkuip vol popcorn en stijlvolle diaprojecties waren nog maar het begin. Grote oude lampenkappen hingen boven de dansvloer. De muren waren aangekleed met enorme videoscreens waarop vj´s Milo7 & Ed hun visuals toonden. We moesten even rondsnuffelen op zoek naar de dj-booth. Deze stond dit keer op een andere plek dan we gewend zijn. Dj Femke stond te draaien. Net toen we een beetje aan haar begonnen te wennen, nam Edwin Bazen haar plaats in. In één lijn nam hij haar set over met lekkere funky grooves. Helemaal in de stijl van de avond.


Het publiek was zoals we van Escape gewend zijn hip aangekleed. De jaren´70 dresscode werd hier en daar opgevolgd. Complimenten aan Captain Disco die opnieuw in zijn opvallende Kapiteinsoutfit de mascotte van de avond was. Terug naar de muziek. Dhr. Bazen draaide naar onze mening te kort. Je merkte dat hij goed aan het opbouwen was toen Timst´r al klaar stond met z´n koffertje gevuld met funky plaatjes.
Vrij Typisch, Escape was vol en er werd gedanst, maar het publiek kwam niet echt los zoals in Paradiso. Aan de muziek lag het zeker niet. Is het dan toch het imago van de locatie waardoor de mensen met een hele andere instelling naar een feest gaan? We hoopten dat Roog ons dat joelende-met-de-handjes-in-de-lucht gevoel kon schenken. Zo nu en dan kreeg hij het publiek zover maar echt bijzonder was Roog niet. Boven werd er gelounged in lekkere kussens en geknabbeld aan wat popcorn. We wachtte op de helden van de avond: Brian S. en de man die de vorige keer iets te veel sprak MC Kelvin.


Zij zweepten het publiek erg goed op en ze waren dit keer in balans met elkaar. Alle verrassingen werden uit de kast gehaald. Meisjes op Skippyballen stuiterden over het podium, vanaf het plafond werd gestrooid met glitters en vanuit de hoeken van de dansvloer werd via grote kanonnen popcorn het publiek in geblazen. Het dak ging er vanaf! Het ging niet vanzelf maar uiteindelijk tintelde dat God Damn Funky gevoel toch door ons lichaam. Brian S. was top, de acts deden hun werk, de dansvloer pikte het op en iedereen ging met een God Damn Funky gevoel naar huis.

Tekst: Cleon Macnack
Beeld: Beats Included

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws