Partyreport: 4 years Club Risk @ Winkel van Sinkel

Partyscene Redactie | 23 oktober 2001
headlines


Het tot club omgebouwde bankgebouw zorgde voor een stijlvolle setting waarbij het uitbundige publiek de perfecte invulling vormde. Alleen waren de tropische temperaturen iets te veel van het goede.

Resident DJ Eric de Man zorgde voor een goede opwarmer voor het stevigere werk wat die avond nog in petto had. Mick Boskamp schreef laatst nog een stuk over het belang van goede opwarm DJ’s. Eric de Man mag die avond volgens zijn definitie een topper genoemd worden.
Daarna ging de avond al snel los, misschien iets te snel, waardoor ik mij in het begin nog afvroeg hoe dit ging eindigen of hoe dit tempo volgehouden ging worden.
De avond zou het leren.

De Duitse DJ Hardy Hard deed zijn naam eer aan. Na wat voorzichtig beginnend zat hij al snel op sneltrein niveau. Met stevige techhouse klanken zette hij de toon van de avond: hard.

Zijn Duitse collega’s Mr. X & Mr. Y (Westbam & Afrika Islam) gingen onverminderd in deze trend door. De vaart zat er lekker in en halverwege werden een hele zooi breakbeat platen de Winkel in geslingerd. Het duo stond als een stel ware performers te draaien inclusief scratchen met de elleboog en veel gewaagde technische trucs. Dat er dan nog wel eens een kleine timingsfout kan ontstaan, deed weinig af aan de pret.

Het Duitse feestje was nog niet voorbij. Haito bracht de rust weer een beetje terug in het gareel met iets toegankelijkere nummers maar het was voor hem erg moeilijk zijn populaire voorganger te evenaren.
Beneden was het voor de deep en soulfulhouse liefhebbers te doen, waarbij o.a Bart van Liefland er in slaagde ook deze zaal vol te trekken.

Club Risk heeft met dit feest absoluut een goed visitekaartje achtergelaten voor de feesten die nog komen gaan. Wanneer is de volgende editie?

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:23-10-2001/10:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws