Partyreport: I Love Hardhouse @ Item

Partyscene Redactie | 22 oktober 2001
headlines

Om hierop antwoord te krijgen trokken we vrijdagnacht naar de Item. De portier had nogal last van geldingsdrang, later bleek waarom. Hij moest zonder hulp de rij, detector en het fouilleren onder controle houden, wat een rij tot hoekje Dam tot gevolg had.

Patrick Kruzeman sloot net af, hij stond voor slechts 60 minuutjes geboekt. JP kreeg na hem 3 uur de tijd. Hij was een beetje ongeconcentreerd bezig, het was niet echt strak en hij maakte een aantal foutjes. Misschien lag het eraan dat de Item slechts twee draaitafels heeft, want JP is toch een echte ‘driedecker’.
Desondanks heb ik me lange tijd op het podium prima vermaakt op zijn klanken.

Er heerste een ongedwongen, beetje underground sfeertje. Het was niet ‘bekijken en bekeken worden’ zoals in een aantal grotere discotheken in Amsterdam. Ook van de buitenlanders die aanwezig waren, kwamen positieve geluiden. In Israël hebben ze deze muziek niet, in Duitsland is de keus techno of techno en voor de Engelsen stond de pond sterling zo voordelig. Wat hoort er niet in dit rijtje thuis?

De Item heeft voor een simpele maar wel doeltreffende aanpak gekozen: geen vj maar stroboscopen met discobollen. Barpersoneel dat een praatje of een grap maakte ipv fl. 5,50 voor een biertje te vragen. Nederlandse dj’s met een duidelijk eigen stijl hardhouse, en voor de verandering al die Engelse gasten niet over laten komen en gewoon in hun U.K. laten zitten.

Verder met de muziek; Fausto stond aan het roer en het leek wel of hij duivelse plannen had. Hij begon waanzinnig en chaotisch, breakbeats en een vleugje hardcore. Iets later liet hij de breaks er simpelweg uit en ging het in de hoogste versnelling. Een beeld wat nog lang op mijn netvlies zal staan is Fausto, tijdens een sample die alleen maar in terrorplaten verwerkt wordt, trekkend aan zijn hoog-switch als een duivel met een werkelijk angstaanjagende blik in zijn ogen.

Mijn benen hebben het nauwelijks overleefd, en toen Danny D daar nog eens hard overheen kwam, besloot ik om het voor gezien te houden.
Publiekstrekker Dana stond pas om 06.15 op de line-up, wat ik toch behoorlijk aan de late kant vind.

Deze eerste editie van I Love Hardhouse houdt mij in ieder geval deze maand bij HQ weg. Hou je van hardhouse en de bijbehorende sfeer, dan moet je hier een keertje langsgaan.

Ruben Maase.

(toegevoegd:22-10-2001/10:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws