Partyreport: Gate 48 @ Hemkade

Partyscene Redactie | 22 oktober 2001
headlines


Toen wij tegen 23:00 uur bij de Hemkade aan kwamen stond er al een beste rij voor de deur. De toegangscontrole was uiterst secuur, dit naar problemen bij een hardcoreparty twee weken geleden. Maar naar een half uur wachten, in gelukkig droog weer, kwamen we toch binnen. De Hemkade was voor deze keer als 1 grote zaal in gebruik, met een groot dj podium. De aankleding van de zaal was goed verzorgt, grote video schermen rondom en een vrij uitgebreide licht installatie zorgden voor de juiste sfeer. De geluidsinstallatie deed zeker niet onder voor de rest, deze was zo goed dat de grenzen van gehoorbeschadiging regelmatig te boven werden gegaan.

Toen we binnen kwamen waren Bas & Ram al aan het draaien. Hier werd al meteen de toon gezet voor de rest van de avond, stevig hardhouse. Nadat Bas & Ram de zaal een beetje hadden mogen opwarmen was het de beurt aan Spider Willem. Spider ging zoals gewend van hem vol overtuiging van start en zette er een prima set neer die werd overgenomen door Marco V. De Brabander had voor deze keer ook zijn draaistijl aangepast en met een brok van hardhouse met daar doorheen stevig techno van oa Johannes Heil en Adam Beyer leekt het wel als of we een week te laat waren aangezien vorige week Focus op het programma stond. Maar hij liet ons eens de andere kant zien van Marco V, niet het voorspelbare in Charge maar diepe hardhouse afgewisseld met techno. Daarna was het dus de beurt aan niemand minder dan Mauro Picotto. Wie had gedacht om op een lekker in het gehoor liggend Komodo of Proximus te worden getrakteerd kwam bedrogen uit.

Het werd een snoeiharde strakke techno set waarbij de volumeregeling regelmatig ver in het rood stond. Een minpuntje was het wel dat hij platen die Marco V in de set daarvoor had gedraaid ook gewoon nog maar weer een keer opzette. Iets wat deze avond vrij regelmatig gebeurde. DJ Tomcraft met Prosac en Katana met Fancy fair kwamen verschillende malen voorbij. Dit gaf wel aan dat er geen behoefte was van de dj's om iets van elkaars set te beluisteren zodat je weet wat er gedraaid is.

Het gevolg van de set van Mauro Picotto was wel dat de Hemkade tegen 5 uur aardig leeg begon te lopen, een boel mensen vonden het allemaal maar niets wat deze Italiaan liet horen. Maar gelukkig nam naar het laatste nummer van Picotto, Armands van Helden's Koochy, onze eigen JP het roer over met How's your evening so far van Josh Wink, wat natuurlijk een lekkere binnenkomer is. JP deed wat van hem verwacht werd en zette er een prima set neer, niets minder dan onze Engels hardhouse master Tom Harding. JP mist alleen een beetje het uitbundige van Tom, maar dat zal wel zijn nuchtere Hollandse aard
zijn maar met zijn draaitafels kan hij prima overweg en is dan ook niet voor niets Hollands nr.1 in de hardhouse.

Al met een al een geslaagde avond. Veel leuke partypeople en een zeer goede sfeer. Al valt nog wel te vermelden dat het sanitair in de Hemkade ongeveer van het niveau kraakpand is. Geen wc papier, geen handoekjes en geen zeep. Maar wel doodleuk een gulden vragen voor het gebruik. Men beseft kennelijk nog steeds niet dat men voor het dik betaalde geld voor entree, drank en wc ook eens SERVICE moet bieden en niet alleen maar zijn bankrekening dient op te vullen. Het zal tijd worden dat hier eens meer aandacht aan wordt geschonken. Meestal zie je dit alleen maar op grote danceparty's in de Brabanthallen of ergens op een rekreatieplas maar in een gevestigde uitgaansgelegenheid zou dat vandaag de dag toch niet meer mogen gebeuren. En over de temperatuur op de dansvloer zullen we het helemaal maar niet hebben, misschien stond de kachel ook nog aan om de drank omzet te spekken.

(toegevoegd: 22-10-2001/10:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws