Partyreport: MuchMore

Partyscene Redactie | 10 december 2001
headlines





Het was de tijd dat de brandlucht van de RoXY net uit de stad verdwenen was en de iT en de Mazzo met een politie inval te kampen hadden. De More zou de nieuw club voor 'Party-People' moeten worden. Strak ingericht door de alom geprezen gasten van Concrete was het een verademing om voor het eerst in een totaal witte club te dansen. Er waren leuke plastic stoeltjes, allerlei kleine lampjes in hoekjes en natuurlijk de bedden. Als je even moe en bezweet wilde uitrusten dan kom je al dan niet met een drankje lekker gaan liggen op een van de grote, tien persoons bedden. De gesprekken die daar op de lakens gevoerd werden waren ondeugend, verleidelijk en onvergetelijk.
Maar ja, tijden veranderen en zo ook de More. De stoeltjes hebben plaats gemaakt voor drinktafels, de bedden zijn vervangen door een ijssalon interieur en de leuke lampjes zijn vervangen door ingewikkeld draaiende schijnwerpers.
Maar de More heeft de tand des tijds doorstaan. Ze heeft haar plaats
bevochten en verdiend veroverd. Na een jaar heeft de club een bekende naam opgebouwd en is ze niet meer uit het nachtleven van Amsterdam weg te denken. Grote namen zijn langs geweest: Ken Ishii, Aril Brikha, Silicone Soul, Roger Sanchez noem maar op.

Het is de hele week feest! Hoe kan dat eigelijk? Een club is toch bedoeld op te feesten? Het is daar toch altijd feest? Daar denken ze bij de More toch anders over. Deze donderdag avond was een hele speciale avond. Bij binnen komst was het al duidelijk, de rode loper lag uit. De hele entree was overkapt en er stonde vriendelijke hostes ons op te wachten.

Trappetje af en de volgende verassing stond ons al weer te wachten. Steeds harder werden de partybeats van DJ Roelove 74 naarmate we dichter bij de zaal kwamen. Jas weg hangen en naar binnen...

Wouw, de hele More was jarig! Overal ballonnen, slingers, lampjes... Hier was niet zomaar iemand bezig geweest met versieren, hier was over na gedacht. Rode sliertjes hingen van het plafond tot op de grond. Boven de dansvloer hingen rode ballonen in een net. Als je met de punt van je sigaret de ballon boven iemand kapot prikte kwamen er allemaal glittertjes uit. Die dwarrelde dan over de dansvloer en kleefde zich vast aan de bezwete lichamen. Dat was erg feestelijk natuurlijk. Even later kwamen er heuse go-go danseressen.
Er liep een soort zwarte SM slaaf rond waarvan het hoofd plotseling in een grote rode bal veranderde. Ook werd er flink op los geveejeed. Op de grote videoschermen was het 3D werk van VJ Ed te zien.

Toch maar een flesje champagne gekocht om dit feest te vieren. Voor de hapjes had de More gezorgd. Die werden op grote schalen door stralende engelen rond gebracht.

Het is duidelijk gelukt! De More geeft een feest van een week en het is ze gelukt om er ook een echte verjaardag van te maken.

Mensen van de More, gefeliciteerd!

Tekst&Beeld: Pieter Hoogland.

(toegevoegd:12-10-2001/17:24)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws