Club Risk viert 4-jarig bestaan in Winkel

Partyscene Redactie | 10 oktober 2001
headlinesClub Risk staat gelijk aan Mike en Jeroen die nu vier jaar compagnons zijn en de drijvende krachten achter Club Risk vormen. “Maar” stelt Mike, “we hadden het natuurlijk nooit kunnen doen zonder de vaste kern die we om ons heen hebben. Zij hebben de vibe levend gehouden.”
Er is veel veranderd. “De afgelopen vier jaar is de dancescene veel zakelijker geworden. We zijn verhuisd van de zolderkamers naar de kantorenpanden.” Toch heeft Risk altijd vastgehouden aan het uitgangspunt waar alles mee begon. Mike: “We zijn altijd gepassioneerd geweest, zonder concessies te doen en met de muziek hoog in het vaandel.”

Club Risk is een van oorsprong Amsterdamse organisatie die groot werd in Utrecht. Nadat de eerste feesten achter de Jaap Edenbaan werden gehouden, weken de Riskers uit naar Utrecht, waar ze de vaste vrijdagavond in de Winkel van Sinkel kregen. Mike: “Het was een noodgedwongen stap. Maar achteraf zijn we blij dat we het gingen doen. Toen we de Winkel voor de eerste keer binnenkwamen waren we gelijk verkocht. Wat een locatie!”

Die voorliefde voor bijzondere locaties is Club Risk altijd blijven koesteren. Dit jaar werd Islander (ook Risk!) de hype van deze zomer door de combinatie van een zeer beperkte hoeveelheid kaarten, louter top-dj’s en een unieke locatie; een verlaten Forteiland voor de kust van IJmuiden.

Vorig jaar vond Risk ook eindelijk vast onderdak in hometown Amsterdam. Club More, gevestigd in het voormalige Bingocentrum Rothaanhuis, werd vanaf de opening elke zaterdag door Risk geprogrammeerd. In het begin was Risk sceptisch over de plek. “Maar we hadden wel vertrouwen in de mensen die er achter zitten”, zegt Mike hierover. Hij voegt daar aan toe dat hij vind dat de zaterdag in More nu is waar die zijn moet.

Club Risk wil de komende jaren de ingeslagen weg blijven volgen. “We willen van Islander een jaarlijks evenement maken en heel voorzichtig proberen Risk internationaal aan de man brengen.” Maar het belangrijkste volgens Mike is dat je trouw blijft aan je eigen uitgangspunten. “We vinden het leuk om te doen. Daarmee voorkomen we dat het routinematig wordt. Doen we dat niet dan voelen de bezoekers dat gelijk aan de sfeer. Het moet natuurlijk wel ‘real housemusic’ en ‘serious fun’ blijven. Ook als er honderdvijftig modellen binnen zijn.”

Aanstaande zaterdag viert Club Risk haar 'One ear Anniversery More met de Risk residents Jack de Marseille, Richard, Roog en Eric de Man. Jij kunt hiervoor 3x2 kaartjes winnen. Geef antwoord op de volgende vraag:

"WAT WAS DE EERSTE LOCATIE OOIT WAAR CLUB RISK EEN FEEST GAF?"

Antwoorden hier

Volgende week, op 20 oktober, viert Risk tevens haar vier jarig bestaan in de Winkel van Sinkel met de start van de Electric Kingdom Tour. Dj's zijn: Westbam, MR. X MR. Y (live), Lexy & K-Paul, Hardyhard
Dj I-C-O-N, Haito, Eric de Man.

(toegevoegd:10-10-2001/12:45)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws