Partyreport: D.Nite @ Ahoy

Partyscene Redactie | 10 februari 2001
headlines



Dit betekent dat al die mensen die buiten hebben staan wachten een aantal leuke acts gemist hebben. Soulvation was namelijk de liveact die in de grote zaal het spits afbeet. Deze formatie van Ronald Molendijk maakt lekkere afwisselende muziek met verschillende invloeden en het was duidelijk te zien dat ze er veel plezier in hadden. Jammer was dat het geluid te vol en te hard stond zodat het optreden niet echt goed tot zijn recht kwam. Remy nam het hierna over met een lekkere stevige housy set die hij langzaam wat meer tempo gaf om het publiek op te warmen voor Laurent Garnier. Deze Franse techno-pionier zorgde voor een leuk optreden waarbij het geluid erg mooi was afgemixt. Beetje een tegenvaller was dat hij en zijn bandje classics als ‘Acid Eiffel’ probeerde op te leuken met acoustische instrumenten terwijl nummers als deze van zichzelf al helemaal af zijn.

Daarentegen kwam het bandje weer heel erg goed tot zijn recht bij nummers als ‘The Man with the Red Face’. Classics als ‘Crispy Bacon en ‘Sound of the Big Babou’ deed Laurent alleen met zijn apparatuur en die klonken precies zoals we die kennen. Michel de Hey was duidelijk een van de favorieten van de avond: het publiek ging lekker mee in zijn geweldige set en wist ze lekker op te zwepen met breaks die uitliepen op enorme climaxen. Cajmere (Green Velvet) kon voor deze avond niet met het vliegtuig vanuit New York te komen en werd vervangen door een live optreden van Speedy J. Hier had iedereen waarschijnlijk op staan wachten want nu ging iedereen pas echt door het lint. Michel maakte met een tweede set de avond hierna af.

In de tweede, kleinere zaal werd de muziek de gehele avond getypeerd door jazzy en latin georienteerde dansmuziek, wat garant stond voor een gezellige en relaxede sfeer. Hier draaiden o.a. mensen als Benny Rodriguez, Martin Morales, de Franse Dj Deep en Osunlade. Llorca, een bandje dat muziek maakte dat mij het meeste aan club met jazzinvloeden deed denken werd ondersteund door een zangeres met een geweldige stem. Het leuke was dat deze zangeres spontaan bij het optreden van Laurent Garnier een microfoon pakte en begon mee te zingen, wat door hem enorm werd gewaardeerd. Voor zo’n groot feest als dit was het een erg gezellig feest met een rijke mix aan verschillende types mensen. De doorstroming op knelpunten was ook erg relaxed, dus je kon snel van de ene zaal naar de andere lopen. De wc’s waren erg schoon, bij de dames kon de wachttijd alleen wel behoorlijk oplopen. De zalen waren mooi uitgelicht en aangekleed en voorzien van heldere en krachtige soundsystems. De visuals in de grote zaal waren vrolijk en goed verzorgd. Het was een tot in de puntjes verzorgt feest waarbij de organisatie geprezen mag worden om hun goede smaak voor artiesten en het opstellen van een mooi opgebouwde line-up.

(toegevoegd:02-10-2001/11:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws