Partyreport: Cream Ibiza @ Amnesia

Partyscene Redactie | 20 september 2001
headlines



Grootste reden voor het succes van Cream is naast hun status de vele grote namen die zij voor hun avond geboekt hebben. Met residents Timo Maas, Seb Fontaine, Yousef en Hernan Cattaneo is natuurlijk al een hele goede basis gelegd maar elke week worden daar nog vele namen bij geboekt. Tijdens ons bezoek aan Cream was enkel Hernan Cattaneo als resident aanwezig maar met gast dj's Paul van Dyk, Christopher Lawrence en Oliver Klein is er geen reden tot beklag.
Het eiland was dan ook massaal uitgestroomd om de Duitse trancemaster te bewonderen. Rond de klok van twee stond er nog een dikke rij voor de deur, Amnesia was niet helemaal uitverkocht maar veel meer mensen konden er niet bij. Zowel de Terrace als de main room waren de gehele avond vol. Oliver Klein en Hernan Cattaneo trapten de avond vrij onopvallend af en lieten het publiek wachten op het grote geweld.
De Amerikaanse Christopher Lawrence draaide erg lekker en vrijwel foutloze meeslepende up-tempo progressive met een vleugje trance erdoorheen om niet een te groot contrast met zijn opvolger te creëren. Toen Paul van Dyk zich in de Djbooth melde brak er luid gejuich los; het was duidelijk Paul was de main man voor deze avond van Cream. Het veelal Engelse publiek hoopte op de grote clubklappers die we van Paul van Dyk gewend zijn maar Paul begon erg vlak en weinig energiek, de zaal was dan ook duidelijk enigszins teleurgesteld. Pas later op de avond kwamen de trancenummers uit de platenkoffer waar het publiek op wacht en het ging dan ook compleet los. Alle handen gingen in de lucht en de zaal stroomde overvol. De temperatuur bereikte een piek. Heerlijk was de rook/koel instalatie van Amnesia die af en toe grote hoeveelheden koude lucht de dansvloer opspoot en zo de clubbers toch nog een beetje koel hield.
Door de drukte was het vertrek van Amnesia waardeloos; vanaf een uur of vijf stond er een rij van minimaal een uur voor de taxi en de grote groepen die op de bus aan het wachten waren deden ons vermoeden dat ook dat niet ging passen. Wijzelf hebben ruim anderhalf op een taxi moeten wachten en zeker om half zeven 's ochtends is dat zeker geen pretje, maar je moet iets over hebben voor een leuk avondje stappen…

(toegevoegd:20-09-2001/11:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws