Partyreport: Sillies @ Nighttown Rotterdam

Partyscene Redactie | 17 september 2001
headlinesDeze party mag met recht weer een ouderwets Sillies feest genoemd worden waarbij kwaliteitsmuziek en goed feestpubliek de hoofdingrediënten vormden van dit goed georganiseerde evenement. En goed bezocht ook!

De grote zaal zat bomvol. Eigenlijk een beetje te vol, maar de bezoekers hadden hier klaarblijkelijk geen last van. Het over het algemeen wat oudere publiek ging goed los op de house, deephouse en later op techhouse klanken van grote namen als Marcello en Silly resident Remy. Vooral Remy maakte grote indruk met zijn sterk opgebouwde set, die onmerkbaar overvloeide van onvervalste house naar lekkere groovy techhouse. Hierbij werden gewaagde onderbrekingen op de onderflow door middel van een breakbeat nummertje hier, en een ragga vleugje daar niet geschuwd. Marcello probeerde doormiddel van een paar oude house klassiekers in zijn set de oudere garde extra te prikkelen. Met succes.

In de snikhete Basement werden de meer Ibiza-like klanken de ruimte in geslingerd. Roog en Rasheed zorgden voor een garage en deep house set waarbij Roog zelfs af en toe neigde richting techhouse. Zeer gepast op zijn late tijdsstip van draaien (02.00 uur).

Voor het chill publiek was er ook een progressive ruimte waar Frederik en Lemon 8 het publiek met diepe, langgerekte bassen en trancy tonen in een flow brachten. Frederik combineerde deep progressive met wat meer “down to earth” klanken en Lemon 8 draaide weer zoals Lemon 8: afwisselende progressive met een lekkere drive. Deze ruimte was de eerste uren vrijwel leeg en werd pas aan het eind drukker naarmate het publiek meer behoefte had aan wat koelte en rust.

De organisatie had veel gedaan om het een Sillies feest te maken en niet een Nightown feest. Het Sillies symbool kwam vaak terug in de zalen ondermeer op grote Smilies die aan het plafond hingen. Aan de aankleding was veel aandacht besteed. Er had alleen wat meer airco in de zalen mogen zijn, want de temperaturen bereikten niet-Nederlandse niveaus. Ik had ook zeker bewondering voor de ingehuurde dansers op het podium die onverminderd bleven dansen ondanks de tropische hitte. Maar goed, daar worden ze voor betaald.

Zolang Silly Symphonies deze goed beproefde feest formule hanteert, zullen hun feesten knallers blijven. In ieder geval mag Sillies blijven....

Tekst: Geoffrey

(toegevoegd:17-09-2001/11:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws