Partyreport: HoutRustZachtParty @ Houtrusthal te Den Haag

Partyscene Redactie | 9 oktober 2001
headlines



Binnenkort wordt begonnen met de sloop om plaats te maken voor woningen. Ter gelegenheid organiseerde "Het Paard" nog één keer een houseparty op zaterdag 8 september. Thema: 15 jaar house in Den Haag. Met dj's van toen en van nu.

De Haagse dj's van dit eerbetoon aan de Houtrusthallen waren: Remski, Gizmo, Paul Funk, Ronald Klinkenberg, Stef en Ramon. VJ Polly verzorgde de beelden.

Het feest werd gehouden in Houtrust Rotonde (een bijzaaltje van de Houtrusthallen). Hier pasten ongeveer zo'n 750 tot 1000 man in. Bij binnenkomst was Gizmo aan het draaien. Gizmo moest van de organisatie hiphop draaien en mocht geen houseclassics op zijn draaitafels leggen wat erg jammer was. Hij kreeg de meeste mensen dan ook niet aan het dansen en velen zaten aan de kant. Ik weet uit interviews dat Gizmo ooit zij carrière begonnen is met hiphop, dat hij in de gabberscene groot is geworden en meegedraaid heeft met de top, en op dit moment hard-style draait. Het was leuk geweest als daar ook door de organisatie aan was gedacht met het oog op het thema "15 jaar house". Hiphop is geen house.

Organisator H. Koole van het Paard legde uit dat er heel bewust voor de oude stijlen was gekozen en 15 jaar geleden draaide Gizmo hiphop. Zo ook de keuze voor de comeback van Paul Funk en Roland Klinkenberg vertelde hij. De eerste volgde Gizmo op met drum & bass en big-beat. Weer even wennen voor de partygangers van nu maar het overige publiek (18 tot 30 jaar) vermaakten zich prima. Om twee uur begon Ronald Klinkenberg met zijn live set (semi-live). Hij heeft echt een uur staan knallen met pakkende tech-house en de tent ging op z'n kop. Het geluid was loepzuiver en het volume perfect. Geen decoratie in de zaal maar wel veel lichten en een groot wit scherm achter in de hoek.

Om drie uur begon Stef en probeerde het tempo van Ronald vast te houden door ook tech-house en stevige progressive te draaien. Dj Ramon sloot af om vier uur. Een zeer muzikaal en gevarieerd programma met stijlen van 10 en 15 jaar geleden tot nu. Voor de partypeople van toen was dit een geslaagde avond en een gepast afscheid van de Houtrusthallen.

Binnenkort een verslag van Het Paard op Hol dat weer open is in Den Haag!

Door: Robert-Jan van Dam

(toegevoegd:10-09-2001/11:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws