Pure: Progressive in de Polder

Partyscene Redactie | 9 juni 2001
headlines


DJ/organisator Jens de Langer organiseert vrijdag aanstaande in Tiel (Gelderland, Betuwe) een feest, geïnspireerd door feesten als Earth (en natuurlijk ter promotie van de muziek die hij draait). Op deze manier wil hij de plaatselijke party-ganger kennis laten maken met de daar nog vrij onbekende progressive-stroming. Hiermee mikt dj Jens op de mensen die na Appelpop, rond middernacht, een feestje opzoeken.
Hij schrijft in zijn persbericht verder: “Jens de Langer, die eerder op andere plaatselijke feesten als Club4U draaide, houdt zich inmiddels 5 à 6 jaar bezig met draaien, eerst commerciële muziek en later (de betere) trance. Wel heeft hij altijd een progressieve lijn in zijn draaien gehouden, oor voor nieuwe dingen, nieuwe sounds, denk aan Faithless, Groove Armada, maar ook Leftfield en Underworld. Uiteindelijk kwam hij in aanraking met de echte progressive stroming en had hij roer helemaal in deze richting gegeven.
Op Pure-progressive wil Jens de Langer progressive-house als een soort kameleon aan de bezoekers voorschotelen. Oftewel: progressive in de breedste zin van het woord, dus: Van Chemistry naar Tech-house à la DJ Remy en zelfs richting echte Techno. Ook zullen de wat bekendere platen op de draaitafels komen. Welke? Tja... Kortom: Ook in de polder gaat het dus progressief denderen. Hoezo progressie!” Duidelijk, lijkt ons. Wie in Tiel is morgenavond moet zeker even gaan kijken.

(toegevoegd:06-09-2001/10:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws