Partyreport: Impulz Outdoor @ recreatiegebied Bussloo

Partyscene Redactie | 9 april 2001
headlines

Het was dan wel niet bij het eerder geplande E3-strand, maar Bussloo voorzag in een zeker zo’n sfeervolle locatie waarbij ook water en een strand aanwezig was.

Het ruim opgezette house dorp bestond uit 10 verschillende podia/ tenten met elk hun eigen muziekstijl en vormden de dance arenas voor de naar schatting 20.000 bezoekers. Gekeken naar de grootte van de tenten zou je mogen concluderen dat Hardhouse de grootste schare aanhangers kent en Drum ‘n Base de kleinste. Omdat het buitenfeest geen dag maar avondprogramma had heerste er een andere ambiance dan bijvoorbeeld op Dance Valley, Awakening of Extrema. Aan de ene kant had het wel iets mysterieus, maar aan de andere kant gaf het door de vele kermis attracties en opvallende, bijbehorende verlichting ook een beetje een losgeslagen pretpark gevoel, hetgeen overigens absoluut geen afbreuk deed aan de sfeer. Het opvallend in grote getale aanwezige lokale publiek wist zich namelijk erg goed te vermaken en de publieksreacties waren zeer positief.

Nu heb ik als partyreporter aardig wat feesten en festivals bezocht, maar ik was zeer onder de indruk over de algehele aankleding van het festival. Ik had een beetje het idee dat organisator UDC iets terug wilde doen na het hele Dance Valley verhaal. Nou, dat is ze dan mooi gelukt. De eyecatchers van deze aankleding waren toch wel de groene lasers over het water, waarbij de nevels van een aantal fontijnen een buitenaards effect veroorzaakten. Daarnaast had de organisatie veel moeite gedaan om de tenten niet het circustent gevoel te geven maar meer dat van een opvouwbare club of discotheek, vaak inclusief laser. Ook hadden ze tussen de bomen natuurlijke dansprieeltjes aangelegd. Als puntjes op de i van de aankleding werd door middel van een mooi vuurwerk en fakkels op het water een koor van “oooh” en “aaaah” geluiden uit de grotendeels stevig kauwende monden getoverd.

Omdat ik mezelf nog niet heb kunnen klonen heb ik helaas niet alle dj’s kunnen zien en horen. In ieder geval draaiden op de mainstage Montana en Promiss met een stevige set de sterren van de hemel en heeft ook Steve Rachmad weer laten zien dat hij de kneepjes van de Technokunst feilloos beheerste. Het was hoorbaar moeilijk voor de aansluitende, Brusselse Fuse resident T-Quest om de variatie van zijn voorganger vast te kunnen houden. Een mening die zichtbaar ook het publiek deelde.

Spider Willen en Johan Gielen wisten met wat populaire trance het Eurogroove publiek goed mee te krijgen. Jean probeerde het met wat gouwe ouwen. Bij de Hardhouse was het erg moeilijk te zeggen wie het publiek het best naar z’n hand kon zetten want die tent zat non stop afgeladen vol en daar sprongen ze het hardst. Daar hebben de bekende namen zoals JP, Tom Harding en Sterling Moss zeker aan bijgedragen.

Een buitenfeest is leuk als het droog en warm is. Droog was het wel, maar warm absoluut niet. Maar goed, daar heb je tenten voor. Maar wat gebeurt er als dan er geen tent is? Juist, dan gaat niemand daar naar toe. De open air mainstage was vrij leeg in vergelijking met de tenten en aan de line up heeft het niet gelegen. Met goede dj’s zoals Miss Promise, Montana, Michel de Hey en zelfs met de opnieuw ingeplande Remy als afsluiter was het in verhouding met de tenten vrij rustig. Dat behoort toch eigenlijk niet bij een mainstage (de naam zegt het al)? Tja, deze tijd van het jaar kan het ‘s nachts erg koud worden. Blijkbaar te koud voor de schaars geklede feestgangers. Ook de open air progressive area was hier het slachtoffer van.

Volgende keer het feest toch maar in juli?

Maar goed, dit was slechts een klein detail van een sfeervol en goed georganiseerd feest. Behalve dat er in de Technotent achterin nog decibelletjes bij zouden kunnen, was het geluid overal prima.
Er waren meer dan genoeg voorzieningen voor eten en drinken en ook voor de wc’s waren de wachtrijen betrekkelijk.

Met het vervoersdrama van Dance Valley nog vers in het geheugen, heeft UDC er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen. Er lagen zelfs plastic regenponcho’s gereed om uitgedeeld te worden indien het typische Nederlandse weer zich zo nodig zou moeten laten gelden. Dit is gelukkig niet nodig geweest en ook het vervoersgedeelte was prima verlopen. Zelfs de drugs en alcoholcontrole door de politie op de weg heeft niet tot ernstige vertragingen geleid.
Volgende keer het feestje op een iets warmer tijdstip en dan geloof ik dat we weer een prima buitenfestival rijker zijn in Nederland.

Tekst: Geoffrey

Foto's via Impulz en Dancelinx.

(toegevoegd:04-09-2001/10:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws