Dance prominent aanwezig op 24e Uitmarkt

Partyscene Redactie | 22 augustus 2001
headlines


Het is het zoveelste bewijs dat dance als stroming steeds breder geaccepteerd raakt. Ook de Uitmarkt, de officiële opening van het culturele seizoen in de binnenstad van Amsterdam, kent een prominent dance programma. Achter ‘UIT!’zitten de V.I.P. club en Firm Bookings. Lara van Bruggen, dragende kracht achter Firm legt uit: “Het leuke van UIT! is dat niet alleen mensen die dance al kennen er mee in aanraking kunnen komen, maar juist ook mensen die de dance nog niet kennen.”
Om een zo breed mogelijk beeld te geven zal UIT! naast mainstream ook meer underground voorbeelden geven uit de scene. Lara: “In de benedenzaal van Paradiso is plaats voor progressive, house en tech-house. Firm dj’s die je hier kunt horen zijn onder meer Lemon8, Remy, Stef en Laidback Luke. Boven, in de kleine zaal, zullen Club Bongo, Ex-porn Star en Acapulco een showcase geven. Op het entresol is Club Wearhouse en Cyberdog aanwezig met een chill-out.”
Volgens Lara wordt op deze manier een breed beeld gegeven van wat zich momenteel allemaal afspeelt in de dancescene. “Ik wil graag dat mensen na vrijdag het idee hebben gekregen dat dance nog steeds in ontwikkeling is. Het is een voorproefje dat ze hongerig moet maken, maar ze moeten natuurlijk ook bevredigd naar huis gaan.” UIT! is gratis toegankelijk en begint vrijdag om 00.30 uur en eindigt om 05.00 uur. Meer info op de Uitmarkt site.

(toegevoegd:22-08-2001/15:18)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws