Fake tickets in omloop

Partyscene Redactie | 20 augustus 2001
headlines


Ware het niet dat deze heer geen medewerker was van de Ticketservice maar wel achterna gezeten werd door iemand van de Hemkade die hem zojuist gesnapt had. Genoeg reden voor paniek bij de Ticketservice, want er is duidelijk een lek aanwezig.
Volgens Herman de Wild, marketing en sales Ticketservice, is er hard op zoek gegaan naar deze lek. “We zijn geschrokken van dit bericht. Want eigenlijk zou alles waterdicht moeten zijn, er zijn echt hele strenge regels voor het maken en distribueren van tickets. Dus nu zijn we hard bezig een oplossing hiervoor vinden. Bij het vernietigen van misdrukken, dus waardevol ticketpapier, is iets misgegaan. Het vernietigen gaat normaliter onder streng toezicht, maar ditmaal wist de betreffende man het onbedrukte papier te bemachtigen. Of dit vaker is voorgekomen weten we niet.” De Wild vreest echter van wel. Dat deze keer de man was gesnapt, is misschien gelukkig toeval.
Hij was waarschijnlijk werkzaam bij de desbetreffende drukkerij en heeft zijn kans schoon gezien een zwart handeltje te starten met de onbedrukte tickets. De Wild: “Dat papier moet natuurlijk nog bewerkt worden, daar is miljoenenapparatuur voor nodig. Ik weet niet of dat wel lucratief is.” Toch is de controle bij grote evenementen niet altijd even goed. Misschien dat de fraudeurs hiervan uitgaan? “Misschien wel, toch is dat de verantwoording van de evenementenorganisaties. Met hen hebben wij hierover ook gesproken, zij moeten natuurlijk het securitypersoneel op de hoogte stellen van de valkuilen die wij in de tickets hebben ingebouwd, zogezegd. Het is bijna niet mogelijk om de tickets écht na te maken.” Maar valse kaarten blijven altijd in omloop. Daar is geen maatregel tegenop gewassen. De Wild weet hiervan en zegt: “Vergelijk het maar met vals geld, er zijn altijd mensen die daar hun handel van maken, hoe moeilijk ook. Toch worden de meeste handelaren gepakt, dat is wel weer geruststellend.”

(toegevoegd:20-08-2001/17:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws