Hotspot van de week: De Kas

Partyscene Redactie | 16 augustus 2001
headlines





Restaurant De Kas een restaurant en een kwekerij in een. Het restaurant is gevestigd in de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Hier en op hun akker in de Purmer kweken zij ’s zomers hun eigen kruiden en mediterrane groenten en ’s winters verschillende soorten sla. Vlees en zuivel wordt dagelijks ingekocht bij diervriendelijke en biologische boeren in de regio. Hun formule is dat het eten het beste smaakt als het bereid is met verse ingrediënten.
Begin 2000 werd de oude kwekerij gesloopt met behoud van de originele spanten en in maart is de eerst paal van de herbouw geslagen. In november plantten vrienden en kennissen 5000 plantjes in de nieuwe kweekkassen en in januari 2001 begon de Amsterdamse Stadskwekerij definitief aan zijn tweede leven als De Kas.
Als je het terrein op komt lopen voel je al de rust. Het is net of je even weg bent uit de drukte van Amsterdam. Als je geluk hebt is het een zonnige dag en kun je beginnen met het nuttigen van een heerlijk glas champagne op het terras van het restaurant. Daarna is het mogelijk om een rondleiding door de kas te nemen. Je ziet daar alle soorten groenten (komkommers, paprika) en kruiden die zij verbouwen.
Het restaurant zelf heeft plaats voor zo’n 125 man. Er is ook een aparte ruimte waar men eventueel met een groep kan dineren. Wat heel speciaal is, is dat er een tafel beschikbaar is in de keuken (chefstafel). Zo kun je alle ‘ups en downs’ in de keuken meepikken en ben je totaal overgeleverd aan het keukenpersoneel.
Het interieur is erg stijlvol. Heel strak en hyperesthetisch. De wanden zijn van glas, waardoor de bezoeker echt de indruk krijgt in een kas te zitten. De sfeer is gemoedelijk en het personeel erg vriendelijk.
De Kas serveert dagelijks een supervers menu samengesteld op basis van de oogst van de dag. Dit menu bestaat altijd uit een selectie van kleine voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Het unieke is dat de smaak van de gerechten puur is, met weinig sauzen en geen overkill aan kruiden. Ideaal voor de echte fijnproevers onder ons.
Een dagvers 3-gangen menu kost FL 77,-.Eventueel kan er ook gekozen worden voor een vierde gang, een kaasplankje, dan komt er FL 17,50 bij. De lunch is ook dagvers en bestaat uit 2-gangen.
De Kas, een echte aanrader voor een speciaal avondje uit. Let wel op dat je tijdig reserveert, want er is een wachtlijst.

Restaurant De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE Amsterdam
020-4624562

Meer hotspots vind je in de Bacardi Hotspots...

(toegevoegd:16-08-2001/15:33)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws