Site Seeing: Vinyl scoren op internet

Partyscene Redactie | 14 augustus 2001
headlines

BPMdance.com: Een stoere site met een mooi intro waar je alle BPM sublabels voorbij ziet komen. Wanneer een label tevoorschijn komt, kun je horen wat voor muziek bij dat label hoort. Na de duistere intro kun je gaan shoppen (alleen vinyl), muziek luisteren van verschillende artiesten of informatie opdoen over dj’s. Daarnaast heeft BPM een mailinglijst, zodat je op de hoogte gehouden kan worden van de laatste releases. De site heeft ook nieuwtjes, de tip van de week je kunt foto’s bekijken en het gastenboek tekenen. Er kunnen zelfs dj’s gebooked worden via BPM. Daarnaast is er veel info over labels en wil je na dat alles ook nog shoppen, want daar kwam je voor, wordt je doorgelinkt naar www.only-djs.com. Hier kun je alles van BPM (en meer) nogmaals beluisteren en met een boodschappenmandje kopen. In de nieuwe en oude catalogus kijken kan ook, om te snuffelen aan nieuwe platen, of toch maar een goldie-oldie aan te schaffen. Er is een hotlist, zoekmachine en genoeg aanbod. Je kunt ook platen laten wegleggen, die nog niet in voorraad zijn. Thuis krijg je een mailtje als jouw plaat er is. Wil je online shoppen dan moet je eerst inloggen en je gegevens achterlaten. Hierna kun je je bestelling doorvoeren, betalen gat aan de deur, op het postkantoor of met een creditcard. Romeo van Basement Jaxx kost hier f 22,95

Amazon.co.uk: Dit is een makkelijke site om snel te zoeken, voor zowel cd’s als vinyl. Er is wel wat extra info, maar niet noemenswaardig veel. Je kunt een sampletje horen en een kleine review lezen. De site zelf is niet echt mooi te noemen. De voorraad is niet bizar groot, maar van bijna elke artiest is wel wat te vinden. Bij Amazon kun je dan ook van country & western tot progressive kopen, vooral de cd-vooraad is goed, vinyl is wat kariger. Het voordeel van Amazon is de prijs. Maar let er wel op dat de verzendkosten er nog bij komen. Je kunt met cheque of creditcard betalen. Het zusje van deze site, Amazon.com, is bijna hetzelfde, heeft meer voorraad, maar is duurder. Romeo van Basement Jaxx kost hier niks, want die heeft Amazon niet op vinyl, wel op cd-single. Rooty wel, die kost 11,99 pond en is binnen twee a drie dagen bij je.

Dancegrooves.com: Deze site is net als BPM speciaal voor dance ingericht. Zo is er de plaat van de week, de cd van de maand en een mailinglist. Dancegrooves heeft een grote database, maar per artiest dan weer wat minder aanbod. Toch is deze site in z’n simpelheid erg goed en overzichtelijk. Naast muzieknieuws is er een prijsvraag, hoewel deze zeer verouderd is (maart 2001) en er zijn links naar labels, internetradio, reviews, dj’s en clubs. Heb je je plaat gevonden dan is het betalen vrij snel af te handelen. Je kunt zowel onder rembours betalen, als met een creditcard. Romeo van Basement Jaxx kost f 16,90.

Platenshop.nl(12 inch records): Deze wat kale site heeft een grote lijst met namen voor zowel cd als vinyl. 12inch is iets minder up- to-date dan de andere sites, toch is het aanbod groot genoeg om iets leuks te vinden. De zoekmachine is snel en goed. Geen afleidende factoren hier, allen de plaat en de prijs. Betalen kan onder rembours, via een overboeking of met je creditcard. Romeo van Basement Jaxx is hier niet te koop, wel Just 1 Kiss, deze plaat kost f 16,95.

Hetalternatief.com: Deze site is zeker de lelijkste site van het rijtje en heeft alleen vinyl te koop, maar is wel gespecialiseerd in dance. Je kunt hier nieuwe releases bekijken maar niet zoeken op titel of artiest. Jammer is ook, dat er geen info over de platen bijstaat. Hoewel deze site genoeg aanbod heeft op dance-gebied, staan de titels onder elkaar gepropt, duizelig word je ervan. Nee lekker zoeken is het niet. Hier kun je bestellen via email, door te bellen of te faxen. Betalen gaat met creditkaart, via een overboeking, onder rembours of contant bij de zaak zelf in Haarlem. Romeo van Basement Jaxx is hier niet te koop, wel Just 1 Kiss, die 21,50 kost.

(toegevoegd:14-08-2001/16:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws