Nieuwe Amerikaanse wet XTC preventie in de maak

Partyscene Redactie | 14 augustus 2001
headlines


Aanstichter van het geheel is Senator Bob Graham. Hij heeft voorgesteld 22 miljoen dollar vrij te maken om de verhoogde politie-inzet te kunnen bekostigen. Daarnaast zal een onbekend bedrag besteed worden aan het ontwikkelen van een test voor op de werkvloer.
Ook wordt een speciale Task Force on Ecstasy opgezet die hun bevindingen direct aan President Bush zal melden. Bob zegt over zijn wetsvoorstel: “Ecstasy gebruik is stijgende omdat teenagers geloven dat de drug een veilige manier is om high te worden en om energiek te blijven tijdens nachtelijke feesten die ze ‘raves’noemen. Niets is meer bezijden de waarheid. Ecstasy kan de hersenen beschadigen, tot uitdroging en oververhitting leiden en een hartaanval veroorzaken.” Ook Hillary Clinton steunt de wet.
Sinds Ecstasy op de lijst van verboden middelen is geplaatst in Amerika, is het gebruik tussen 1995 en 2000 verdubbeld. Het aantal mensen dat in Amerika na het gebruik van Ecstasy in het ziekenhuis terechtkwam is de afgelopen drie jaar met 400% gestegen.

(toegevoegd:14-08-2001/14:48)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws