Poolse dj’s in het nauw

Partyscene Redactie | 14 augustus 2001
headlines


Als we de in bruinkool Engels opgestelde brief van Janek goed begrijpen, wordt Poolse dj’s het draaien onmogelijk gemaakt door de Poolse politie. Reden van de vervolging (die hij openlijk vergelijkt met de toestanden tijdens de communistische overheersing) is een akkefietje met de Poolse Buma/Stemra. Het schijnt dat deze organisatie, de ZAIKS / ZPAV, her en der clubs binnenvalt en bij constatering van de aanwezigheid van CD-Recordables zowel de CDR’s als de dj meeneemt naar het politiebureau.
Janek vermoed dat deze auteurrechten organisatie samenwerkt met DMC, een vertegenwoordiger van dance-muziek in Polen. DMC brengt dance uit op 12” en cd maar dj’s in Polen zijn niet geïnteresseerd in deze releases omdat ze van slechte kwaliteit en hoge prijs zijn. Dus neemt men de toevlucht tot CDR’s, dat wordt weer als broodroof door voornoemde organisaties beschouwd en hiermee is het probleem in een notendop geschetst. Maar het wordt nog erger.
Dj Janek ontvangt nu mailtjes van zijn internetprovider. Daarin wordt hij gedreigd dat zijn e-mail afsluiten zal worden als hij nog langer doorgaat met het versturen van open brieven waarin hij oproept tot internationale steun voor de penibele situatie waar de Poolse Dj zich op dit moment bevind. Hij vraagt zich dan ook vertwijfeld af: “So now is the question – what this polish pigs do next step – KILL ME or KILL MY INTERNATIONAL FRIENDS ???????????????????????????”. Steun dj Janek YAHU Pawul door hem een mailtje te sturen.

(toegevoegd:14-08-2001/11:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws