Fast Forward Parade viert lustrum

Partyscene Redactie | 13 augustus 2001
headlinesMaar liefst veertig wagens met enorme soundsystems trokken afgelopen zaterdag door de Rotterdamse binnenstad. Langs de kant keken, luisterenden en dansten tienduizenden mensen. Talloze stijlen werden ten gehore gebracht. Er reden onder meer clubtrucks (, Lexion, Nighttown), organisatietrucks (Silly Symphonies, Extrema, Loveland) en djtrucks (Tiestosolo, Armin van Buren, Promiss). Het buitenland werd vertegenwoordigd door wagens van de Cityparade Luik en La Rocca. Het eindfeest op de Lloydpier werd naar schatting door zo’n 90.000 mensen bezocht.
Organisator Henk Witteveen blikt terug: “Wat me opvalt is dat ieder jaar de kwaliteit van de wagens beter wordt. De deelnemers stoppen steeds meer creativiteit in het opbouwen van de trucks. De wagen van Verse Geesten was daar een goed voorbeeld van. Ook de podia op de pier waren dit jaar meer aangekleed. Je ziet sowieso dat de nadruk steeds meer op het eindfeest komt te liggen.”
Witteveen ziet de Parade het liefst kwalitatief groeien. “We begonnen met 17 wagens. Dat is in vijf jaar uitgegroeid tot 40. Maar het hoeft niet per definitie nog groter te groeien. Als het maar nog beter wordt.”
Zijn persoonlijke hoogtepunt vond om half elf ’s avonds plaats toen Ronald Molendijk de hiphop classic ‘Jump Around’ draaide. Witteveen: “De seismologische schokken moeten tot in Amsterdam te voelen zijn geweest.”

(toegevoegd: 13-08-2001/11:03)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws