Mojo zwakt kritiek op Dance Valley af

Partyscene Redactie | 8 oktober 2001
headlines


Sinds vandaag is het forum van Mojo buiten gebruik. Past de meest dominante concertorganisator van Nederland censuur toe? Woordvoerder Jeroen van Waardenberg van Mojo ontkent dit: “Ik zou het zelf even moeten checken maar nee, ik wist niet dat ons forum off-line was.” Van Waardenberg zegt dat het forum juist een podium is voor bezoekers van Mojo concerten en ook de gelegenheid biedt om kritiek te uiten. “De grens ligt bij ons bij racistische uitingen. Van kritiek kunnen we alleen maar leren.”
De activiteiten die Mojo tot nu toe heeft ontwikkeld op dance gebied kunnen niet een onverdeeld succes worden genoemd. New Frontier worstelt al jaren met vergunningen, Heineken Horizons verkoopt nooit uit, alleen Hugo D.Nite zit vol. Is de kritiek op Dance Valley ingegeven door de zwakke positie van Mojo binnen de dancescene? Van Waardenberg erkent dat Mojo dance laat heeft opgepikt: “We hebben te laat onder ogen gezien dat dance een stroming zou zijn die niet overwaaide maar bleef en alleen maar groeide.”
Verder betreurt van Waardenberg dat de kritiek op Dance Valley zo ongenuanceerd in de pers gekomen is: “We vinden het als mede-organisatie natuurlijk vreselijk wat er gebeurt is. Maar journalisten focussen zich nou eenmaal altijd op bepaalde dingen.” Mojo pleit voor een keurmerk waaraan organisatoren en gemeentelijke instanties zich verplichten. “Er moeten eenduidige richtlijnen komen. Toen ik ’s ochtends naar Dance Valley ging zag ik al dat het fout ging. Er zijn grove inschattingsfouten gemaakt. Het is zowel in het belang van alle organisaties als de bezoekers dat dit in het vervolg voorkomen wordt.”

(toegevoegd: 10-08-2001/13:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws