Hotspot van de Week: Mulitimedia lounge Off-Corso

Partyscene Redactie | 8 september 2001
headlines


Off-Corso is ook een platform voor jonge kunstenaars die houden van technologie en multimedia. Er is bijna iedere avond een feest, waarbij dj's en vj's mogen experimenteren met hun tools. Off-Corso bestaat uit een foyer en een grote filmzaal die gereserveerd is voor evenementen en filmavonden.
De foyer van de voormalige bioscoop is zeer geschikt voor knusse feestjes en om te spelen met digitale media.
Het interieur is een stijl gehouden en is in een seventies-sfeer ingericht. Er staan overal leren bankjes langs de muur met daaraan vast tafeltjes. Door het veel gebruiken van de kleur blauw ontstaat er een kinky en stylische sfeer. Beneden staan grotere banken en een ouderwets televisietoestel met een spelprogramma. Boven is er een bar met een rij hoge stoelen van waaruit je op de foyer neerkijkt. Op deze etage is ook de ‘cockpit’ voor dj’s en de vj’s.
De grote filmzaal is gereserveerd voor tentoonstellingen, (game)evenementen en filmavonden. Naast eigen programmering zijn er ook projecten in het kader van Rotterdam 2001.
Een keer in de zoveel tijd organiseert Silly Symphonies samen met The Off_Corso de Silly Saloon. Er kan aan het begin van de avond gegeten worden in het lounge gedeelte. Hierna zal de loungeparty beginnen, waar men kan genieten van videobeelden, experimentele muziek en live artiesten.
Verder hebben ze ook thema weekenden, game events, tentoonstellingen en verscheidene festivals.
Het is de bedoeling dat ook het bedrijfsleven bij Off-Corso betrokken wordt. En dan wel op een zo’n manier dat beide partijen er iets aan hebben. In de foyer komt een werkplek voor het Platform Communicatie Rotterdam (PCR), de brancheorganisatie voor de bedrijven in de communicatie en de multimedia sector. Dit wordt een aanspreekpunt voor bedrijven, instanties en geïnteresseerde kunstenaars.
Kortom Off-Corso is een goede plek om te chillen, te dansen, een drankje te drinken en om artiesten te beluisteren.

Meer hotspots vind je in de Bacardi Batroom.

(toegevoegd: 09-08-2001/14:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws