Dance Valley @ Amnesia Ibiza

Partyscene Redactie | 8 augustus 2001
headlines



De 5km buiten Ibiza stad gelegen discotheek Amnesia is van zichzelf al een sfeervol en schitterend aangeklede club met diverse dans podia, balkons, water en rotspartijen, grote schermen, sfeerverlichting en diverse creatieve sculpturen. Het zou een toeristische attractie op zich kunnen zijn. De Dance Valley organisatie heeft jammer genoeg zelf zeer weinig gedaan om het geheel een eigen uitstraling te geven en het bleef die avond dan ook discotheek Amnesia en niet een Club Dance Valley.

De tent werd pas laat drukker. Tot zeker 03.00 uur vroeg ik me eigenlijk af of deze avond wel ooit rendabel zou kunnen draaien. Gezien de grootte van Amnesia met 2 gigantische zalen (Main Hall en Terrace) moest er nog veel volk komen om de tent een gevuld gevoel te geven. Gelukkig werd mijn eerste observatie daarna weerlegd en stroomde het publiek langzaam maar zeker binnen. Volgens kenners was het op het hoogtepunt (05.00 uur) echter nog steeds niet zo druk als een andere Amnesia avond van bijvoorbeeld Cocoon, Renaissance, Godskitchen of Cream.

De avond stond in het teken van Techno. Met Dance Valley, gecombineerd met namen zoals Dave Clark (UK) en Francesco Farfa (IT) beloofde het een gemixed publiek te worden van Engelsen, Nederlanders en Italianen. Wel erg vreemd dat er die avond geen enkele Nederlandse DJ aanwezig was, terwijl Dance Valley zich probeert te profileren als de Nederlandse bijdrage aan Ibiza. Wellicht dat de Nederlandse Dance Valley van de volgende dag hier een rol in heeft gespeeld zullen we maar denken. Een grappig bijkomend voorval van die avond was dat niemand mij van het aanwezige Amnesia personeel kon vertellen welke DJ er op het moment aan het draaien was. Gelukkig had ik genoeg freaks om mij heen die mij uit de brand konden helpen.

De aftrap was voor de Spanjaarden. Na wat wiegende, typische Ibiza house van Paco Usuna werd al snel de sprong gemaakt naar monotoon neigende maar zeer stevige techno, niet gehinderd door enige vorm van opbouw. In het begin leek het erop dat de techno keuze iets te kil zou zijn voor het aanwezige publiek maar gelukkig werden de platen snel afgewisseld met wat deep techno en progressive techno. Natuurlijk kon de echte techno liefhebber zijn ei helemaal kwijt bij Dave Clark, de DJ waar vooral veel Engelsen voor gekomen waren.

Voor de mensen die wat wilde gaan chillen was er The Terrace. Daar draaiden Fabrizio, Oliver en Ricki Montanari Ibiza lounge. Blijkbaar was hier niet echt behoefte aan want The Terrace was vrijwel leeg. In ieder geval toch leuk dat de mogelijkheid tot loungen bestond en ieder geval had je de ruimte.

Het aanwezige publiek was alles behalve het mooie uitgedoste Ibiza publiek wat men zou verwachten na het bezoeken van Ibiza stad en de beroemde stranden van Las Salinas en Bora Bora in een gerenommeerde club zoals Amnesia. Daarentegen was het overgrote deel van het overigens wel enthousiaste publiek, onder te brengen onder de jongere klasse van San Antonio om het maar met Ibiza insiders talk te zeggen. Dit was ook duidelijk merkbaar aan de sfeer die absoluut niet leek op de kenmerkende Ibiza stad peace and happiness sfeer.

Het springende publiek in de main hall werd af en toe opgeschrikt door een enorme rook pijp die om de 2 uur met een hoge druk van een aantal bar binnen een paar seconde een gigantische hoeveelheid rook het publiek in spoot. Dezelfde kick alsof je onder de uitlaat van de Space Shuttle zou staan. Een leuke gadget en succes verzekerd.

Kortom, Dance Valley Ibiza zal er nog flink aan moeten trekken om het niveau en de populariteit van grote Engelse en Duitse organisaties in Ibiza te kunnen evenaren. Iets dat niet mee valt als nieuwkomer op het vooral door de Engelse en Duitse dance scene gedomineerde eiland.

Geoffrey Davies

(toegevoegd: 08-08-2001/10:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws