Grote organisaties moeten aan keurmerk

Partyscene Redactie | 8 juli 2001
headlines


Van Riessen vindt dat de draaiboeken van festivals beter gecontroleerd zouden moeten worden. Ook denkt hij dat de evenementenagenda’s van Amsterdam en omliggende gemeenten niet goed op elkaar zijn afgestemd. ''We hadden dit weekend Gay Pride, Dance Valley en de Marlboro Masters autorace in Zandvoort. Zo veel evenementen zouden grote problemen in de aan- en afvoer van de mensen tot gevolg kunnen hebben. Nu lag het probleem bij Dance Valley. Het is goed afgelopen, maar we moeten wel wat doen voordat het helemaal fout loopt.'' Burgemeester Job Cohen van de Hoofdstad vind het vooral belangrijk dat de evenementen goed georganiseerd zijn. De gemeente heeft volgens hem de taak om alle voorbereidingen zo goed mogelijk te controleren. ''Als ik de situatie bij Spaarnwoude door mijn oogharen bekijk, zie ik dat er iets mis was met het verkeer. Er zijn blijkbaar te veel kaarten verkocht.''
Ook John Mulder van concertorganisator Mojo pleit voor een keurmerk. ''Als je in Nederland bakker of groenteboer bent, moet je eerst een heleboel vergunningen hebben voordat je je spullen mag verkopen. Maar voor het organiseren van een evenement waar tienduizenden mensen op afkomen, heb je niks nodig. Dat is toch eigenlijk te gek.”
Hoewel ze in de Tweede Kamer nog geen houseplaat van een spitsstrook kunnen onderscheiden is de heer Theo Meijer (we kennen de CDA-er nog allemaal van his finest hour, de Bijlmerramp enquête) ook op het nieuws gesprongen. Hij heeft inmiddels vragen aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid gesteld.

Bron: Het Parool

(toegevoegd: 07-08-2001/13:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws