Chaos na afloop Dance Valley

Partyscene Redactie | 8 juni 2001
headlines



Complete chaos na afloop van een voor velen gezellige dag. Duizenden besloten na het wegvallen van vele bussen een wandeltocht naar huis te ondernemen. Een ijskoude wandeltocht. Gevolg is dat hulpdiensten zo'n zevenhonderd mensen hebben opgevangen die in problemen kwamen door de chaos die ontstond na het festival. Allen kampten met onderkoelingsverschijnselen. Vijftig tot zestig mensen waren er dermate slecht aan toe dat zij naar het ziekenhuis moesten. Een persoon lag zondagochtend nog in het ziekenhuis. Dat hebben de burgemeester van Velzen, de disctrictschef van de politie Kennemerland, de commandant van de regionale brandweer en een vertegenwoordiger van de GGD zondagochtend op een persconferentie in Haarlem bekendgemaakt.

De organisatie is enorm teleurgesteld en acht zichzelf verantwoordelijk voor de ontstane chaos:

"Het is heel erg triest dat het zo gelopen is" , zegt D. Luts, een van de organisatoren van Dance Valley. Hij wijst een omgedrukt hek aan als een van de oorzaken voor de chaos. "De mensen waren ongeduldig, wilden snel weg. Organisatorisch was het in principe goed geregeld. We hebben 150 bussen ingezet, normaal gesproken kunnen die per half uur 15.000 mensen vervoeren."
Volgens Luts liep het festivalterrein veel te snel leeg, waardoor de toegangswegen verstopt raakten. "Daardoor konden de bussen niet goed hun werk doen. Vervolgens gingen er ook nog mensen wandelen op de weg"
Het festival, dat meer dan 80.000 man publiek trok, is volgens Luts tot middernacht uitstekend verlopen. "Ik vind het heel erg dat het daarna mis is gegaan. We zullen onze wonden moeten likken. De komende dagen moeten we alles eens goed evalueren." In de omgeving van het festivalterrein zijn diverse zaken vernield. Een ingehuurde Connexxion-bus is volledig uitgebrand. Het is nog onduidelijk wie de bus heeft aangestoken.

Organisator Dennis Luts verklaart verder:

"We hadden een goede naam, die hebben we te grabbel gegooid. We zullen er alles aan doen om dat weer goed te maken." Dat betekent niet dat de organisatie "een blanco cheque" uitgeeft voor ieder die schade heeft geleden. "We moeten eerst zien waar we het over hebben. Maar we lopen nergens voor weg."

Bron: ANP, Telegraaf internet

(toegevoegd:06-08-2001/12:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws