Partyreport: True Spirit 1991-2001 @ Tresor, Berlijn

Partyscene Redactie | 27 juli 2001
headlines


Tresor was al om 22 uur opengegaan en zou tot maandagmorgen 10 uur aan een stuk openblijven. Aangezien we vrij vroeg bij Tresor aankwamen waren we zo binnen, het wegbrengen van onze jas duurde wat langer want nergens stond aangegeven waar de garderobe was maar toch wisten we uiteindelijk in de kelder de garderobe te vinden.

Tresor bestaat uit 2 zalen, de "Global" op de begane grond is en een hele brede dansvloer is met de djbooth aan de zijkant. Beneden was de Tresor zaal in een oude kluis. Wie dacht dat de basement in de Nighttown een goede sfeer had moet hier maar eens gaan kijken, wat een vette ruimte is dat; de tralies en alles zitten er nog in en de snoeiharde Duitse techno maakte het geheel compleet. Helaas bleek er geen (goede) airco aanwezig te zijn in de Tresor zaal en dus kon bijna niemand het er langer dan een half uur volhouden; dan gutste het zweet over je lichaam en moest je snel naar buiten om af te koelen. De paar mensen die dat niet deden zagen we gedurende de avond met de ambulance afgevoerd worden.

Buiten was een hele grote outdoor stage opgezet die in het begin van de avond nog niet de volle decibels uitstootte maar naarmate de avond vorderde ging het geluid steeds harder en kwam de sfeer er steeds meer in te zitten mede door geweldige dj-sets van Surgeon en DJ T-1000 waarvan de laatste nog wel af en toe een foutje maakte maar aangezien de sfeer zo goed was kon niemand dat eigenlijk veel schelen. Voor wie al het technogeweld even te veel was kon je heel goed terecht in de globus zaal waar lekker groovy gedraaid werd door onder andere de uit Chicago afkomstige Marshall Jefferson die echt vlekkeloos draaide maar dat zijn we wel gewend van de dj's die begonnen zijn in de hip-hop. Blake Baxter de resident van Tresor nam het van Marshall Jefferson over en hield de groove er lekker in maar beukte er af en toe ook flink op los maar dan toch op een manier dat de groovy klanken overheerste.

Tresor heeft een hele diepe indruk bij mij achtergelaten de locatie is echt schitterend en de sfeer was echt geweldig alleen de hitte in de kelder is onhoudbaar en ik kan me niet voorstellen dat die hitte normaal er niet is want echt bomvol was het nooit beneden met als uitzondering het moment toen dj Rush begon te draaien. Maar ik ben absoluut blij dat ik de kans genomen heb om grote namen als James Ruskin en Blake Baxter in hun 'eigen' club te zien draaien en de sfeer daar te proeven, ik had graag langer willen blijven maar na bijna 48 uur non-stop party houdt het toch eens op en voor ons was dat rond de klok van 7 uur toen het feest nog steeds op volle kracht door ging en nieuwe mensen nog steeds de club binnenkwamen.

(toegevoegd: 27-07-2001/12:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws