Mobiel Bellen met... Joost van Bellen

Partyscene Redactie | 25 juli 2001
headlines


Partyscene (PS): Elvis nog gezien de laatste tijd?

Joost van Bellen(JvB): “Ik zag vanochtend nog wel een schim aan m’n voordeur voorbijtrekken. Maar dat kan ook de buurman zijn geweest.

PS: En wat ga je dit weekend doen?

JvB: “We gaan een groot feest geven in samenwerking met het Over het IJ festival. Met goeie dj’s waar theater en muziek samen komen en waar je van tevoren kunt eten.

PS: Het Over het IJ festival staat dit jaar in het teken van ‘Helden’. Speedfreax staat in het teken van Elvis. Waarom heb je voor hem gekozen?

JvB: “Elvis is de verpersoonlijking van een held die ten val kwam. Eens zo groot en zo afzichtelijk aan het einde. Daarnaast wordt zijn dood nog steeds in twijfel getrokken. Die tragiek sprak ons erg aan.”

PS: Hoe kom je daar eigenlijk, over dat IJ?

JvB: “Achter het centraal station in Amsterdam pak je de pont bij pier 7. Op dat pontje draaien de Teutonics oude Elvisnummers om alvast in de stemming te komen. Als je aan de overkant aankomt vind deze speciale Speedfreax plaats in de door de organisatie van Over het IJ volledig omgetoverde Scheepswerf. Met zeecontainers en grote gordijnen is een enorme arena gecreëerd.”

PS: Wat kun je verwachten als je zaterdag op Speedfreax staat?

JvB: “Het wordt een ‘totaalervaring’ waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. We draaien UK garage en 2 step maar ook housey dingen. We gaan muzikaal niet al te strak in het harnas zitten. Daarnaast zullen gedurende de avond allerlei theatrale performances door het publiek lopen en komt er een fantastisch decor gemaakt door oud-Roxy medewerkers.”

PS: De avond is schatplichtig aan de oude Roxy tijden?

JvB: “Dat zit nou eenmaal in de genen, he…”

Kaarten voor Speedfreax kosten fl. 47,50 en als je er aankomende zaterdag bij wilt zijn dan moet je opschieten. Ze vliegen weg!

(toegevoegd: 25-07-2001/15:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws