Lovetrain naar Loveparade

Partyscene Redactie | 23 juli 2001
headlines




Het is vrijdagavond 11 uur als de groep Nederlanders zich verzamelen op station Rotterdam om van daaruit te vertrekken naar Berlijn. Een passender vertrekpunt had de Lovetrain niet kunnen hebben. Dit is immers de stad waar zaterdag 11 augustus de Fast Forward Dance Parade doorheen zal trekken. Maar eerst richting de moeder aller parades: de Loveparade.

Het heeft wat voeten in aarde gehad wanneer en of de parade zou doorgaan, maar eindelijk gaat het dan toch gebeuren. De trein stopt onderweg nog een keer in Utrecht om daar de rest van de Lovetraingangers op te pikken.

Nog voor de Lovetrain Nederland heeft verlaten, gaan de 300 deelnemers al helemaal uit hun dak. In de danswagon staan de met zonnebrillen, glitterhempjes en Pumagympen uitgedoste reizigers dichtopeengepakt te swingen op dj’s als Michel de Heij, Marcella, Marnix en Zoe Noa. Teun uit Amsterdam is ook mee: “Toppertje. Ik ben nog nooit eerder naar de Loveparade geweest en het lijkt me helemaal te gek!”. Hij is niet de enige die er zin in heeft. Ook Jana is al helemaal in de stemming: “Wow, dit is de enige trein die van mij vertraging mag hebben.”

Maar stipt om tien over half acht ’s ochtends komt de trein aan. Versuft worden de partygangers uit hun korte nachtrust gerukt. Met Michel de Heij als enige montere dj stapt de hele groep uit op station Berlijn-Spandau. De groep verplaatst zich massaal naar de pin-automaat om Marken te scoren. Men is er nu helemaal klaar voor. De outfits worden nog een keer gechecked en iedereen pakt hierna de metro naar halte Zoolgischer Garten. Daar is het wachten tot de parade vertrekt.

Een paar gelukkigen hebben een plaats op een van de 45 wagens weten te bemachtigen. De twee wagens de ‘Ameland’ en de ‘Enschede’ zijn volledig Nederlands. Wanneer de Loveparade tot stilstand komt bij de Siegeseule en Underworld’s Born Slippy inzet, lijkt de menigte in Berlijn op te stijgen. Nog zo’n hoogtepunt is het moment dat een helikopter heel laag over de menigte vliegt en honderdduizenden naar de piloot zwaaien, die terug zwaait.

Aan het einde van de parade waaieren de Lovetraingangers uit over Berlijn om naar een van de honderden afterparty’s te gaan. ’s Ochtends om vier uur verzamelt de groep zich weer bij station Spandau om daar een uur later te vetrekken. Vanaf het moment dat de trein vertrekt begint dj Jani met een nieuwe set. Tot zeven uur ’s ochtends draaien diverse dj’s door met Marnix als afluiter. Enkele die-hards staan dan nog te dansen maar de meeste Lovetrainreizigers liggen dan al doodvermoeid op een oor. Rond een uur of half elf is een man of veertig al weer wakker en swingt de discotrein op haar veren Nederland binnen. Dj’s Marcella en Maurice zwepen het publiek nog een keer op. En dan is het voorbij. Uitstapper Esther meldt moe maar voldaan: “Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.”

(toegevoegd: 23-07-2001/16:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws