10 days off in de problemen

Partyscene Redactie | 23 juli 2001
headlines


Organisator 5 voor 12 heeft een conflict over de hoeveelheid decibel dat bij het festival toegestaan is. Uit een recente peiling van de gemeente blijkt dat het volume te hoog is in de ondermeer de Concertzaal. De organisatie verklaart het volgende:

"De situatie in de Concertzaal was tot dusver nog niet aan de orde.
Het gebruik van de Concertzaal in het kader van 10 Days Off wijkt niet af van het modale gebruik door Vooruit en andere organisatoren in de loop van het jaar. De geregistreerde 109 db kan enkel een uitzonderlijke piekopname zijn, maar is zeker niet de norm."

Er wordt door de organisatie getwijfeld aan de verrichtingen van de gemeente:

"Uitgaande van de metingen die constant door de eigen technische ploegen van 10 Days Off en Vooruit worden verricht, hebben we ernstige twijfels bij de vaststellingen zoals die door de stedelijke diensten werden gedaan."

10 Days Off, Kunstencentrum Vooruit en dienst Feestelijkheden hebben de afgelopen dagen in nauw overleg de geluidssituatie van 10 Days Off bekeken. Telkens werden de gemeten niveaus besproken en geëvalueerd.

5 voor 12 sluit af:

"Tot slot willen we nogmaals wijzen op het belang van de 10 Days Off als belangrijkste en bekendste muziekevenement in het kader van de Gentse Feesten,én op de internationale uitstraling die het festival na 7 edities heeft. In het programma van 10 Days Off vindt het jonge publiek alle gereputeerde en internationaal bekende dj's. Een eventueel verbod bij burgemeesterbesluit zou het definitieve einde van dit zeer gewaardeerde muziekgebeuren betekenen en als direct gevolg een verschraling van de Gentse Feesten."


(toegevoegd:23-07-2001/15:23)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws