Partyreport: Capital @ Escape

Partyscene Redactie | 16 juli 2001
headlines



Op het eerste oog leek de line-up van Capital (Tiesto, Ashley Casselle & Stef) niet echt voor de hand te liggen maar wie zich er even in verdiepte vond juist het tegenovergestelde. De link tussen Ashley Casselle en Tiesto is vrij makkelijk te vinden; beide houden namelijk residencies bij de engelse superclub Gatecrasher. De link tussen Stef en Ashley ligt erin dat zij beide in hun land de 'vaste' opwarmers zijn voor Paul van Dyk.

Na vlotte binnenkomst bleek de escape rond middernacht al goed gevuld te zijn en er werd al flink gedanst op de klanken van Stef die aan een stevige up-tempo set bezig was. Het publiek bleek al snel een hoog Tiesto gehalte te hebben en voor velen was het begin van de avond dan ook uitzitten tot hun held ten tonele zou verschijnen. Maar voor het zover was nam eerst Ashley Casselle plaats achter de draaitafels. Voor diegene die zijn cd Deviations in hun bezit hebben waren de verwachtingen hoog gespannen. Het was het 3e optreden van Ashley in Nederland; hij deed eerder dit jaar Chesterfield Labelland in de Nighttown en daarna Chemistry in de Escape aan. Het publiek viel letterlijk even stil toen Ashley zijn (ja het is een man) eerste plaat opzette en het tempo een flinke stap terug zette. Het Tiesto publiek was massaal gekomen om de bekende plaatjes te horen en bij een set van Ashley Casselle mag je al blij zijn als je een plaat herkent laat staan dat je ze allemaal wilt herkennen. De set van Ashley was echt waanzinnig goede, ongelofelijk strak gemixt en hele mooie diepe platen af en toe met een knallende beat verhevigd. Naar het einde toe van zijn set werden de plaatjes wat oppervlakkiger. Omdat, zo zou hij Partyscene na zijn set zou uitleggen: "Ik respecteer de DJ waar ik voor draai en af en toe betekent dat dat ik mijn stijl enigszins aanpas zoals vandaag voor Tiesto".

Toen Tiesto uiteindelijk begon aan zijn 3 uur durende set werd de dansvloer opeens overspoeld met alle fans "die al zo lang hadden moeten wachten". Wij hadden van Tiesto een andere set verwacht dan wij van hem kennen want zo zei hij in de Muzik van deze maand: "the big uplifting trance is over…A lot of people are not able to go with the change, but I have". Het is ons onduidelijk wat Tiesto hier mee bedoelde want het was drie uur lang handen-in-de-lucht-trance die de complete zaal los kreeg. Het was voor het grootste deel van het publiek een feest van herkenning want alle bekende Tiesto plaatjes kwamen voorbij. Zijn optreden viel ons erg tegen we hadden een nieuwe Tiesto sound verwacht maar het was uiteindelijk de sound die we nu eigenlijk wel kennen.

Over het initiatief om Ashley Casselle te boeken voor Capital zijn we zeer te spreken velen (oa. Sasha) zien Ashley als het grote talent van Engeland en we zijn dan ook blij dat we hem ook kunnen bewonderen hier in Nederland. De organisatie liet op sommige punten te wensen over zo was de entree naar de VIP deck erg rommelig en werd deze later op de avond maar voor iedereen opengesteld. En ook het licht in de Escape was totaal niet indrukwekkend maar de hoge kwaliteit djsets die we van Stef en Ashley Casselle hebben gehoord maken erg veel goed.

Tekst: Arnout Boele
Foto Ashley Casselle: Alex Griffiths
Foto Tiesto: The DJ list

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws