DJ Pools uitkomst voor platen jungle

Partyscene Redactie | 13 juni 2001
headlines


DJ Pools, absoluut geen zwembad voor DJ’s, maar in de turntablist/ DJ wereld een steeds groter wordend marketing begrip. IDP - DMC Holland is een bekende DJ Pool in Nederland waar zich ook gevestigde DJ’s zoals Michel de Hey, Tiësto, Erick E, DJ Jean en Marco V bij hebben aangesloten.
Een DJ pool is in basic een promotor van platen via DJ’s. DJ’s die regelmatig in clubs draaien kunnen zich voor deze pool inschrijven. Zij krijgen tegen een geringe betaling (tot NLG 150,- per maand) regelmatig een groot aantal platen via IDP thuis gestuurd (afhankelijk van de soort pool). De labels leveren deze platen zelf bij IDP aan. De DJ’s moeten deze platen dan op hun beurt beoordelen dmv. Reaction Reports.
Volgens oprichter Michel Haan bestaat er geen beter middel om platen te promoten:

“Een eenvoudige rekensom leert dat al snel 25.000 tot 50.000 danceliefhebbers je produkt horen zonder al te veel marketing en advertentiekosten, uitgaande van 50 DJ’s die voor 500-1000 man draaien. Maar zover zijn veel labels in Nederland nog niet. In het buitenland wel en bepalen dus de DJ's de hitlijsten net zoals bij ons de Technics Dutch Dance Charts.”

Het mes snijdt aan 2 kanten. Naast het promoten krijgen IDP en de deelnemende labels namelijk ook waardevolle markt informatie binnen via de Reaction Reports, zodat de DJ pool als een soort glazen bol voor platensuccessen gezien kan worden.
De DJ’s testen de platen in de discotheek waar ze draaien. Ze beoordelen op clubreactie, persoonlijke mening, radio of club geschiktheid, geven aan welke Rmx het beste was en vullen dit in op de Reaction Reports. Samen met hun persoonlijke top 10 en tip wordt hieruit de Technics Dutch Dance Charts samengesteld.

Michel:
“Zo krijg je dus geen onbetrouwbare of gemanipuleerde verkooplijst, maar een Club lijst, met datgene wat er echt leeft in de clubs en discotheken!”

Helaas zit de DJ pool op dit moment al helemaal vol en is er een wachtlijst. Voor DJ’s die nog niet lid zijn en in zeer grote clubs draaien kan er volgens Michel nog wel een uitzondering gemaakt worden.
Inmiddels bestaat IDP al 10 jaar. Naast de DJ Pool hebben ze nu ook een DJ school en zijn ze officiële dealer van professionele apparatuur als Technics, maar verkopen ze ook allerlei andere gear voor DJ/ turntablists.
Voor meer informatie en aanmelding bij de DJ Pool of DJ School kun je terecht op idp of djschool.
Je kunt ook mailen naar: info@idp.nl.

(toegevoegd:13-06-2001/12:24)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws