Air treedt op in Nederland

Partyscene Redactie | 6 augustus 2001
headlines


De Franse band Air komt naar Nederland voor twee concerten. Op donderdag 13 september aanstaande treden Nicolas Godin en Jean Benoit Dunckel op in de Groningse Oosterpoort en op woensdag 3 oktober in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar ze worden gepresenteerd door MTV. Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag.

Op het podium staat Air te boek als avontuurlijk en onberekenbaar: het ene moment dromerig en sprookjesachtig en het andere moment robuust en dwars. Voorspelbaar is de Franse groep echter nooit en daarvan zal zij in Amsterdam en Groningen het ondubbelzinnige bewijs leveren. Het concert in de Heineken Music Hall zal worden gepresenteerd onder de vlag van muziekzender MTV.
Overigens is de nieuwe cd van Air '10.000 Hz Legend' uit. Het tweetal flirt met wezensvreemde invloeden zoals Serge Gainsbourg, ELO, Brigitte Bardot, John Barry, Ennio Morricone, Burt Bacharach en The Beach Boys. De cd werd door de pers wisselend ontvangen, maar de twee laten wel weer zien te volharden in hun eigen visie op de hedendaagse muziek.

(toegevoegd:08-0-2001/16:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws