Michiel's New York Stories

Partyscene Redactie | 6 augustus 2001
headlines

Vrijdag na m'n werk naar de kapper wat de eerste keer was hier in New York. Ik als billige Nederlander naar de kapper van $8 die ik ergens had gezien..Normaal is het dan slim om even te wachten tot er iemand naar buiten komt om te zien of het wat is..maar ik had haast dus ik op de bel gedrukt, trap op sta ik ineens in een soort woonkamer met 2 knipgraage chinezen!!
Ik nog van: "Is there another hairdresser upstairs?"...helaas..ik werd naar de stoel geleid..
Even een kam door m'n krullenmassa (vol gel) en hij begint gewoon te knippen..rats rats de ene krul na de andere..ik hem even tot bedaren gebracht en overgeconcentreerd elke actie van deze chinees gevolgd..met een aardig resultaat.. het was iet wat vreemd allemaal maar ja..wel lache en cheapy cheap, special price for you.....
Je kan hier nl. van alles verwachten..Zoals elke wereldstad ook vele gezichten heeft, heeft New York er ook erg veel en vanuit elke windstreek. Als je bijvoorbeeld een van de miljoenen gele taxi's pakt, waarvoor je overigens je hand voor moet uitsteken op straat, kan je chauffeur van ongeveer elk land komen.. Arabieren, Indianen, Mexicanen, Europeanen, Koreanen alles!! Af en toe kunnen ze geen Engels, aangezien the U.S. geen official language heeft..wel a[part dus..
Soms als je aan de weg staat om een taxi te pakken, stopt er een mega-limosine, die hier overigens ook belachelijk veel rondrijden..Ze zijn iets duurder dan de normale taxi maar is zeker een keer leuk om mee te maken..
's avonds samen met een franse vriendin en er +- 50 jarige huisgenoot naar een Lounge waarvan ik helaas de naam niet meer weet..De huisgenoot kwam er al 25 jaar en kende de eigenaar dus dat was wel leuk..Verder kende ze ook ene John, een aardige kerel die vroeger bij leden van de Cool and the Gang op High School zat en ze goed kende..
John was uit met Marie Louise, een fotografe, die de hele wereld over reisde voor d'r beroep..Kende dus ook wat Nederlands en vertelde me dat ze als bovenbuurvrouw onze welbekende Maxima had gehad..
Ze kende er redelijk, had ook Willem Alexander regelmatig gezien en is door de Nederlandse paparazzi/TV geiinterviewd.. Ze vertelde me een verhaal dat de paparazzi niet te horen heeft gekregen, nl dat sommige NYse appartementen/huizen nogal oud en gehorig zijn...Dus ook wat er regelmatig, stipt om 11 uur 's avonds gebeurde....haha Maxima en Willem toch..
Volgend weekend naar the Lime Light met Jeff Mills..

Tot zover NYC,

M.

(toegevoegd: 08-06-2001/14:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws