Partyreport: Earth @ Melkweg

Partyscene Redactie | 6 november 2001
headlines

En ditmaal was Earth uitgebreid met een champagnebar, een chill-out en de melkweg cinema die de bezoekers de gelegenheid gaven om af en toe even bij te komen van al dat progressieve geweld. Het gevolg hiervan was dat de Max zaal die normaal echt stampvol is nu wat minder vol was en zo had iedereen lekker ruimte om te dansen.

Al snel bleek dat de line-up enigszins gewijzigd was, Stef (die niet op de flyer stond) had namelijk de eer om de avond af te trappen in de Max zaal en hij zette een lekker up-tempo set neer die de reeds aanwezige bezoekers lekker opwarmde.

Rond een uur of een nam Anthony Pappa het over en hij begon aan een set waarmee hij in korte tijd het Earth publiek naar zijn hand zette. Absoluut hoogtepunt van zijn set en de gehele avond was de climax in het nummer Sputnik, toen het gehele publiek volledig uit zijn dak ging. Alle handen gingen in de lucht, iedereen gilde en schreeuwde, het was zo'n moment waarbij zelfs bij de meest ervaren clubber de haren op zijn rug overeind gaan staan. Wie je ook sprak verder op de avond iedereen had het over "de climax", nu zien we dat wel vaker bij Earth, zo herinner ik mij net zo'n moment in de set van Nick Warren (9 maart jl.) maar dit maal was het toch intenser. Dit soort momenten krijg je meestal alleen als er veel muziekliefhebbers in de zaal zijn, en Earth trekt nu eenmaal heel veel van dat soort mensen aan omdat zij keer na keer hoge kwaliteit progressive muziek neer zetten.
Op de flyer stond aangegeven dat Anthony Pappa 4 uur zou gaan draaien maar na 2,5 uur nam Mr. Earth himself, Per, het van hem over.

Persoonlijk vond ik het erg jammer maar ik moet wel toegeven dat Per echt weer heerlijk draaide en zijn enthousiasme straalde er ook weer van af, evenals afgelopen zondag toen zijn COM. avond terugkeerde in de Mazzo. Een tegenvaller was dat Sander Kleinenberg helaas niet aanwezig was, maar zijn plaats werd zeer goed overgenomen door Mike van den Berg (bekend van platen als Fluxcapacitor) die aan het einde van de avond de kleine zaal in verrukking bracht. Ik heb het gevoel, en velen met mij, dat deze man het helemaal gaat maken, in het draaien en in het produceren. Zijn set was doorspekt met emotie en dat maakte hem nou net zo goed.

Het was dus alweer een hele geslaagde editie van Earth waar het ditmaal wat aangenamer vetoeven was doordat de chill-out en cinema ervoor zorgde dat de mensen meer verspreid over de melkweg waren en er meer ruimte was voor iedereen en het een stuk koeler was dan normaal. De volgende editie van Earth is 15 juni in de Utrechtse Winkel van Sinkel waar Sander Kleinenberg een 5uur durende soloset zal draaien.

Tekst: Arnout Boele

(toegevoegd: 11-06-2001/10:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws