Reacties op de Stelling

Partyscene Redactie | 6 juli 2001
headlines

Er zal best wel eens een vorm van discriminatie aan de deur voorkomen, ik bedoel er is zeker wel een verschil als je met een groep autochtone aan de deur komt of met allochtone. Toch denk ik dat je kleding en uitstaling een hele grote rol spelen.. Als er een groep allochtonen aan de deur komen met onwijs baggy kleding, dan is de kans klein dat ze binnen komen.. Zowie so als ze met een groep zijn.. maar ja ik vind het niet gek ook want de meeste herrie schoppers zijn.......... juist. Ik bedoel als hun zich gewoon aanpassen aan de stijl van het feest of de club dat er dan weinig discriminatie zal zijn doen ze dit niet dan staan ze buiten.. Dat is ook het geval bij autochtone.. ik weet nog dat ik voor het eerst naar een feest ging.. kwamen we ook niet binnen vanwege verkeerde dresscode.. Dat is dan ook geen discriminatie vind ik want als je op een of ander zakenkantoor komt met je spijkerbroekkie en je tshirtie dan kan je het ook wel vergeten.. Daar dus ook.. Ja toch?

Groeten Wil

Dit is een onderwerp waar je je al gauw op glad ijs begeeft want wanneer is het discriminatie en wanneer niet? Ook autochtone jongeren worden geweigerd maar kunnen zich niet beroepen op discriminatie.

Maar in dit geval denk ik wel dat er gediscrimineerd wordt. Als ik
bijvoorbeeld geweigerd word omdat ik alleen ben en niet met een vriendin. Ook al zijn er wel 10 vriendinnen van me al binnen of onderweg dan nog gezeik aan de deur. Ik ga nu eenmaal graag op eigen gelegenheid weg. Dat vind ik ook discriminatie.

Er wordt dus zeker wel gediscrimineerd maar zowel bij allochtone als
autochtone bezoekers. Of denk je dat ze dat ene beeldschone meisje hoewel uitverkocht en vol toch niet binnen laten??? Ha ha ha ;-)

Riccardo

Ons is meermaals op een zondagavond gevraagd: "gaan jullie nog naar de
Escape en gaat er dan nog een vriendin mee?". (Escape zondagavond "man
alleen zover wij weten niet naar binnen). Op het Plein afspreken en daarna met z'n allen naar binnen dus. Discriminatie?

Zaterdagavond Kremlin: tot 23.00 dames niet betalen - heren wel!
Discriminatie? Bepaalde avond Lexion: tot 01.00 dames niet betalen - heren wel! (van horen zeggen) Discriminatie?

Er zijn nu eenmaal huishoudelijke afspraken/reglementen, waaraan iedereen gehouden kan worden, indien noodzakelijk.
Sommige zaken kun je niet onder de noemer "discriminatie" plaatsen. Wanneer je dit soort zaken als discriminatie voelt hoeft dat nog niet werkelijk zo te zijn. Iedereen voelt zich op zijn of haar wijze af en toe gediscrimineerd, terwijl het voor anderen absoluut niet zo zou voelen, dan wel door degene die discrimineert, op die manier bedoeld zou zijn.

Mensen aan "de deur" zouden zelfs in omstandigheden kunnen komen, dat zij aan een persoon moeten vragen: "Is u man of is u vrouw"? Dit riekt wel een beetje naar discriminatie, want "hoe bedoelt u, wat wilt u dat ik ben? zou een antwoord kunnen zijn, alsof het geslacht van een persoon mag bepalen wie wel en wie niet naar binnen mag.
Val dan maar ergens op terug, best moeilijk. (pasje?)

De meest menselijke manier toch. In ieder geval iets waar je iets mee kunt. Een aantal zaken kun je aan de deur niet aantonen. Hoe bepaal je
bijvoorbeeld dat iemand, die naar binnen wil, iets (van wat dan ook) teveel op heeft. Er zijn dingen, die kun je gewoon niet op elk moment kunt aantonen. Het zou te gek voor woorden zijn als je eerst een ademanalyse, dan wel bloedproef zou moeten afleggen om ergens binnen te komen. Nee toch!

Een deurbeleid zou erop gericht zijn alles "binnen" vlekkeloos, gezellig, aangenaam en zonder teveel problemen te laten verlopen.

Naar onze bescheiden mening is men daar aardig in geslaagd bij "KREM". Voor wat ons betreft geen enkel probleem. Niets discriminatie. Discriminatie is een gevoel voor de meesten op z'n tijd, maar voor degenen die het werkelijk aangaat, een groot probleem.

We mogen aannemen, dat de gevallen, die in de Topic werden aangehaald, tot een onderzoek hebben geleid -het betreft namelijk een misdrijf in het Wetboek van Strafrecht- en naar onze bescheiden mening: "terecht; laat de waarheid maar boven komen".

Wij zijn beiden overigens "outogtoonisch", hetgeen niet wegneemt, dat wij ons ook wel een gediscrimineerd hebben gevoeld.

Ko

Met alle respect.... van mij mag er best onderscheid gemaakt worden aan een deur. En dan niet naar huidskleur, geslacht of schoenmaat.. maar wel graag naar de instelling van de mensen die naar binnen willen en hun motivatie om die avond te bezoeken. Pas je uberhaupt in het concept van de avond, ga je je er vermaken, of kom je misschien alleen maar om problemen te zoeken, lekkere wijven te kijken en anderen lastig te vallen?

Want, er zijn een aantal individuen in ons midden, die maar al te graag bij het allereerste woord wat tegen hen gericht is 'DISCRIMINATIE!' roepen. Terwijl ze heus niet geweigerd worden om huidskleur, maar puur op een fuk-instelling, jeweetwel, van die gasten die met z'n allen in een hoekie gaan staan loeren, link doen en problemen zoeken. Die mensen mogen van mij dan ook best buiten blijven. Ik zit er niet op te wachten. Die leuke gezellige mensen - bruin, blank, zwart of wit, rood of paars - die vriendelijk, verzorgd en stijlvol gekleed, in the right type of mood, met een smile op hun face zich aan deuren van clubs aandienen, vrolijk 'hallo!'
roepen tegen de portiers en ieder die met ze in die rij staan. .. Mij maak je niet wijs dat die personen geweigerd worden!

De vraag is dan ook, wat is discriminatie? Het weigeren op grond van een klootje-mentaliteit of het niet houden aan de dress-code, is dat
discriminatie? Dacht het niet... als je je niet aan kan passen, blijf dan lekker weg....

Melissa
*ook wel eens geweigerd, Big Deal! Als jullie me niet willen, wil ik jullie niet!*

(toegevoegd: 07-06-2001/11:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws