Partyreport: Huminate @ Beursgebouw

Partyscene Redactie | 6 april 2001
headlines

Het was wel even schrikken toen we eenmaal aangekomen in Eindhoven geen enkele rij voor de deur zagen staan. De voorverkoop was helaas tegengevallen en dientengevolge was wat een "4 area event" zou moeten zijn, teruggebracht naar 2 zalen. Ook een deel van de dj's was gecancelled. De indeling van de zaal was niet echt optimaal. Als je bonnen wilde hebben moest je eerst de hele zaal door om vervolgens je weer een weg terug te banen naar de bar. De bars hadden over het algemeen een snelle service wat dan wel weer veel goedmaakte.

Rond middernacht maakte de Zweedse Joel Mull zijn opwachting op het podium. Hij draaide lekkere opzwepende techno. Jammer was dat de DJ booth wel erg hoog boven het publiek lag en enigszins afgeschermd werd door de videoschermen eronder. Hierdoor was het erg moeilijk om voor de DJ contact te leggen met het publiek. MC Robsonic legde wel veelvuldig contact met het publiek. Na Joel Mull was het de beurt aan DJ Remy, die onlangs nog de award kreeg voor beste technodj. Hij zette de techno van Joel Mull door maar koerste langzaam af op de wat meer progressievere klanken, waarmee hij de laatste tijd veel internationale erkenning heeft gekregen. De set van Remy liep goed, heel vloeiend, en hij wist op een aantal momenten alle handjes in de lucht te krijgen.

Rond een uur of 3 was het tijd om naar de Liverpoolse superclub Cream over te schakelen voor een rechtstreekse satellietverbinding. Het lieftallige dj koppel Wannabe be a Star en miss B. introduceerde de live up-link met Cream. Beelden van clubbers aan de andere kant van het kanaal stroomden uit de enorme schermen. Het publiek in het beursgebouw gaf de connectie een juichend onthaal. Na een kort en typisch Glossy interview met Seb Fontaine, konden we in Eindhoven genieten van Liverpool. De Japanner Ken Ishii nam het het na dit technische hoogstandje over en zette binnen een mum van tijd de complete zaal ondersteboven met een sublieme technoset. Hij demonstreerde nogmaals dat zijn dj skills echt waanzinnig goed zijn. Vrijwel de gehele 1,5 uur durende set waren de handjes in de lucht en ging de complete zaal uit zijn dak. Miss Yetti had de eer om daarna deze editie van Huminate af te sluiten. Ondanks dat zij in het begin wat moeite had om de draaitafels onder controle te krijgen, was het wel een geslaagd optreden dat nog een tikkeltje harder was dan de techno die Ken Ishii de zaal had voorgeschoteld.

Over het algemeen was het op het moment dat je je er mee verzoend had dat het feest een slag kleiner is dan je verwacht, had een geslaagd feest. Hoewel ik me kan voorstellen dat een aantal mensen flink zullen hebben gebaald die 70 gulden hebben betaald om bijvoorbeeld Steve Lawler of Marco Bailey te zien, en ter plaatse horen dat hij helemaal niet komt.

Arnout Boele

(toegevoegd: 04-06-2001/12:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws