Partyreport: Earth @ 013

Partyscene Redactie | 29 mei 2001
headlines


Voor Sasha, die internationaal gezien word als de beste dj ter wereld, enkele maanden uitgeschakeld was door geperforeerde trommelvliezen, was Earth zijn 2e boeking sinds zijn terugkomst in de scene. Een week eerder stond hij op zaterdag in Fabric (UK). In het voorprogramma stond Sander Kleinenberg, Nederlands #1 export product op het progressive gebied.
De verwachtingen waren dan ook zeer hoog gespannen op deze editie van Earth. Al voor openingstijd had een klein groepje enthousiaste Earth-fans zich verzameld voor de deur. De entree ging erg vlug mede omdat er opvallend genoeg niet werd gefouilleerd, ook de garderobe was razendsnel en lekker goedkoop (1,50). Bij binnenkomst in de grote zaal van 013 viel meteen op dat het geluid erg goed was, vooral de bas was overal in de zaal goed te voelen. Achter in de zaal was het geluid een fractie minder omdat alle boxen aan de voorkant van de zaal waren geplaatst maar de kwaliteit was nog zeker dik voldoende. Doordat er op veel plaatsen in de 013 bars waren was het wachten op het drankje veelal tot een minimum beperkt en als dan ook nog voor een wodka-cola slechts 6 luttele guldens worden gevraagd dan kan dat toch zeker als een positief punt worden beschouwd.
De zaal was over het algemeen goed gevuld, zeker niet propvol maar wel 'lekker' druk. In de grote zaal was het grotendeel van het publiek echt progressive fans, de bezoekers die het wat hardere werk zochten konden in de kleine zaal namelijk uitstekend terecht bij Michel de Hey.
Sander Kleinenberg zette zoals altijd bij earth weer een hele strakke, mooi opgebouwde set neer, een beetje rustiger dan normaal maar dat natuurlijk uit respect voor Sasha. De set van Sasha zelf was erg indrukwekkend, het was puur genieten van de kunsten van deze progressiveheld. Toch zeker 80% van zijn platen waren zgn. Lackers, platen die hij speciaal voor zichzelf heeft geperst, en pas in de toekomst zullen uitkomen en dus nergens anders te horen zijn. En daardoor was zijn set erg vernieuwend en erg verrassend omdat je de meeste platen niet eens kon kennen. Jammer was dat om 4uur de stekker eruit ging en dus het publiek al vrij vroeg huiswaarts keerde. Het was wederom een zeer geslaagde editie van earth, de volgende Earth is 8 juni in de Melkweg met o.a. een 4 uur durende set van Anthony Pappa.

Ik zou de gelegenheid ook nog even willen gebruiken om de Tilburgse politie van harte te bedanken voor de vette prent die wij op de auto vonden toen wij huiswaarts keerden….

(toegevoegd: 29-05-2001/12:10)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws