Chi-Wai's Tokyo stories

Partyscene Redactie | 24 mei 2001
headlines


Haagse trots, Hollandse glorie. DJ Remy draaide afgelopen vrijdag voor de eerste keer op Japanse bodem. Club Code was het toneel van zijn eerste set van een mini-tour door Japan die hem de dag erna naar Osaka zou leiden. Lees hier het exclusieve verslag van die eerste avond.
Middernacht. Na een lange zoektocht heb ik Club Code eindelijk gevonden. Waarom hebben de meeste Japanse straten geen straatnamen? Het antwoord blijf ik jullie voorlopig schuldig. Club Code ligt tegenover de Liquid Room, een andere bekende club in de wijk Shinjuku, Tokyo. Zoals overal ter wereld is trance op dit moment de meest populaire dance stroming in Japan. Vandaar dat het me niet
verbaasde dat Ferry Corsten en Johan Gielen de voorbije weken Remy al voorgingen met hun sets tijdens de Sound Collection feesten in Club Code. Ik was echter benieuwd hoe de Japanse feestgangers Remy's meer gevarieerde en progressive draaistijl zouden oppikken.
De Japanse DJ Taka-Jun draaide vlak na middernacht al een moordend tempo. Nu weet Remy normaliter ook wel raad met een stevige bas en een zesde versnelling, maar toch was ik blij dat zijn voorganger het pedaal toch nog enigszins liet vieren aan het einde van zijn set. 1.30 Eindelijk is het zover. Nadat ik Remy nog even geheel onnodig succes wens, barst het feest in alle hevigheid los. Waar Remy's
voorganger het publiek voor Nederlandse begrippen al helemaal van god los liet gaan, bracht Remy's set van trance, progressive en techno volledige extase. Onder het motto: handen in de lucht en dansen tot je erbij neervalt, had hij het Japanse publiek aan zijn draaitafels. Jammer dat hij maar 2 uur kon draaien. Veel te kort natuurlijk voor een DJ die de halve wereld overvliegt om te komen draaien.
Na mijn verblijf in New York is Tokyo de grootste culturele tegenpool die ik maar kan bedenken. Huizen, condooms en vooral ego's zijn allen groot in Amerika en klein in Japan. Het land van de rijzende zon en Remy's rijzende ster in de dance wereld; ze waren afgelopen vrijdag onafscheidelijk. Remy's reactie na zijn grootse set was daar misschien wel het mooiste voorbeeld van: " Ging wel lekker toch?"

(toegevoegd: 24-05-2001/10:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws