Partyreport: Fusion @ Marcanti Plaza

Partyscene Redactie | 22 mei 2001
headlines


Afgelopen vrijdag nam Fusion dankbaar zijn intrek in de Marcanti om voortaan elke 3e vrijdag van de maand terug te keren.
Al direct bij aankomst bleek dat het publiek niet massaal op Club Fusionwas afgekomen. Bij drukke avonden staat de gehele omgeving rond de Marcanti vol met auto's, nu kon je de auto voor de deur aan de Jan van Galenstraat kwijt. Aan DJ José was de eer om de avond af te trappen, hij zette een knallende, beukende set, een lijn die door de Belgische Yves de Ruyter werd overgenomen aangevuld met wat bekendere trance nummers. Het publiek dat zeer opvallend voor het merendeel uit vrouwen bestond had even tijd nodig om zich ermee te verzoenen dat de grote zaal slecht halfvol was, kwam toch uiteindelijk los en dat bleek wel uit het feit dat bijna alle aanwezige bezoekers op de dansvloer hun lichaam op de tranceklanken liet bewegen. Er hing de hele avond een relaxte, ontspannen sfeer, mede doordat je niet hoefde te wachten bij de bar, toilet of garderobe, wat ook wel eens prettig is.
Rond 2 uur was het de beurt aan Armin van Buuren om achter de draaitafels plaats te nemen, en hij draaide de pure trance waar hij, Ferry Corsten en Tiësto bekend mee zij geworden. Armin had veel stille, beatloze momenten in zijn set waarschijnlijk door invloeden uit Engeland waar het publiek zich tijdens dit soort momenten luid laat horen, het Nederlandse publiek is nu eenmaal niet zo uitbundig en was er af en toe even "uit", en had dan wat tijd nodig om weer in de muziek te komen. Ook de vocals die af en toe pijn aan je oren deden hielpen daar een steentje aan bij.
De volgende Fusion is op 15 juni met de engelse superstardj Alex Gold van het extravaganza label, een live optreden van Push en de van de iT bekend geworden DJ Stephan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws