Kort geding tegen feestorganisatie Extrema

Partyscene Redactie | 16 mei 2001
headlines



De Buma komt onder andere op voor de belangen van componisten en tekstschrijvers. Al jaren wordt er binnen de Dancescene gesproken over en halve acties ondernomen tegen het feit dat de Buma geenzins op een juiste manier deze belangen behartigt.

Volgens Extrema is het beleid van de Buma Stemra lukraak. Innoverende Underground events worden overdreven zwaar belast en het geld dat geincasseerd wordt, komt voor het overgrote deel niet terecht bij de 'Zolderkamer producer' maar wordt verdeeld over commercieel opgestelde Dance Charts (lees: bijv. Vengaboys).
Extrema heeft hier al jaren moeite mee en heeft begin 2001 besloten te stoppen met afdrachten tot de Buma haar beleid op een juiste manier heeft vormgegeven. De BUMA op haar beurt heeft aan de actie van Extrema blijkbaar weinig boodschap en heeft een kort geding aangespannen omdat zij zich op het standpunt stelt, dat het Extrema is die de belangen schaadt, doordat ze niet afdraagt. Over de daadwerkelijke inhoudelijke kanten van de zaak wil zij zich blijkbaar geenszins buigen en dat komt overeen met de standpunten, zoals Buma deze al vaker aan Extrema heeft medegedeeld in gesprekken, die beide partijen in het verleden voerden.

Een kort geding voeren, dat voor maandag, 21 mei 14.00 uur op de rol staat, heeft Extrema's inzien geen enkel doel. De eisen zijn verplichting tot opgave en betaling. Extrema willigt deze eisen in, op voorwaarde dat BUMA een bodumprocedure start, in welke het dan wel over de inhoudelijke zaken zal gaan. Aan het einde van de week wordt de reactie van BUMA verwacht. Partyscene houdt je op de hoogte

Bron: Extrema

(toegevoegd:16-05-2001/13:31)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws