Reacties op de stelling

Partyscene Redactie | 5 oktober 2001
headlines

Met deze stelling ben ik het helemaal eens. Maar het is sensatie en het geeft een bevestiging van alle vooroordelen die er al zijn betreffende House en Drugs. Helaas maar het is gewoon zo. En ik denk ook niet dat dit snel zal veranderen. En sensatie verkoopt. Zo werkt dat nu eenmaal. Kijk, dat er veel ongelukken en vechtpartijen ontstaan door drankmisbruik is min of meer al geaccepteerd. We zijn er een beetje immuun voor geworden. Het komt zo vaak voor dat je het snel als 'normaal' betitelt. Een weekend zonder drankoverlast hier in de buurt? Dat is al snel erg vreemd. Maar gebeurt er iets met drugs? Dan staan de kranten er al vol van. Het blijft gewoon een hot item helaas :-(
Het verkoopt...

Groetjes van Jan Duursma
Trance, the tiger

Nee, ik ben het absoluut niet eens met deze stelling. Het aantal verkeersdoden is de afgelopen jaren over het algemeen gedaald, mede door de reclame campagnes, maar ook door het feit dat de vele krantenberichten in de voorgaande jaren een afschrikkend effect hadden. Een aantal mensen kroop daardoor minder snel met te veel alcholol op achter het stuur. De publiciteit rondom drugsincident heeft volgens mij een zelfde afschrikkende werking, met name voor het jongere publiek. Er is nog steeds te weinig educatie rondom drugs. Vooral jeugdige bezoekers, die nog niet met de drugs aangevangen zijn of nog niet zo lang, worden door de berichtgevingen in de kranten geconfronteerd met het feit dat het niet altijd geheel verantwoord is om een pilletje, een lijntje, of een drankje te nemen (Denk maar eens aan het artikel over het meisje dat negen liter water dronk om uitdroging te voorkomen; in een van de laatste edities van Basic Groove). Misschien gaan zij door deze berichtgeving informatie inwinnen over het verantwoord omgaan met drugs en zal mogelijkerwijs het aantal incidenten afnemen.

Stephan Oorbeek

Sinds het housevirus eind jaren tachtig de kop opstak op het Europese vasteland is de housescene al onderwerp van speculatie en sensatiezucht, om de simpele reden dat de media er niet in slagen hun vinger te leggen op de belangrijkste jongerencultuur van de jaren negentig. Elke gekneusde middelvinger die zich bij de EHBO-post meldt krijgt meteen een artikel in de Telegraaf en als er ook maar één onvertogen woord valt bij de garderobe is er volgens de kranten gelijk sprake van een burgeroorlog. Ooit wel eens gelezen dat er iemand onwel werd op de EO-jongerendag? Nee? Ik ook niet. Zou er nog nooit iemand onwel zijn geworden op een EO-jongerendag of zijn alle voetballers inderdaad heterosexueel? Het moet inderdaad maar eens over zijn met die overmatige aandacht voor de negatieve aspecten van 'ons' uitgaansleven, want de negatieve beeldvorming doet ons nachtleven en de beeldvorming daaromtrent geen goed. Het is trouwens niet zo dat de grote media erbij gebaat zijn om de 'dance'-cultuur in al z'n facetten te begrijpen. Het mysterieuze zweem dat nog steeds rond house-parties hangt wordt door de pers angstvallig in stand gehouden. Dat is namelijk de basis van de speculatie, onbegrip en onkunde die het zo goed doen in de grote dagbladen, veelgelezen magazines en RTL 4 tot en met 8-uitzendingen. Zo blijft het idee bestaan dat houseparties van nu opmerkelijk veel weghebben met het Sodom en Gomorra van toen. En dat leest de gemiddelde Nederlander graag.

Thomas Vladcik.

Duidelijk mee eens.. Er sterven wekelijks mensen door overmatig drankgebruik. Dit zie je nooit op de voorpagina. Moet je maar eens 112 weekend of iets dergelijks kijken krijg je genoeg te zien wat drank aanricht. Als het dan is fout gaat op een houseparty ligt het gelijk aan de drugs. Ik weet zeker dat er veel mensen drugs gebruiken in het weekend en op houseparty's maar er zijn ook genoeg mensen die dit niet doen en wel naar houseparty's gaan. Ik weet nog dat ik voor het eerst naar een party wou gaan. Ik mocht niet van mijn moeder vanwege de drugs..maar over drank is nog nooit iets tegen mij gezegt...Terwijl de meestel dodelijke ongelukken aan de drank liggen. Het is dus duidelijk dat het veel te overdreven word gebracht in het nieuws!

William

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws